Gyõzelem a Lancashire-kupában

A United megvédte a Lancashire Senior Cup trófeáját és ezzel egymást követõ két szezonban is triplázni tudott, miután hátrányból felállt az ádáz rivális Manchester City ellen kedd este a County Groundon.


Ez volt a negyedik alkalom az utóbbi hatból, hogy a United emelhette magasba a trófeát és összeségében a 15. alkalom, hogy megnyerte a sorozatot. Némileg meglepõ lehet, de ez volt az elsõ alkalom, hogy a Lancashire Senior Cup sorozat 1879-es megalapítása óta a döntõben a Manchester Cityvel találkoztak a Vörös Ördögök.

A United a Morecambe és az Oldham csapatain jutott túl egészen a döntõig, míg a kékek a Blackpool, Wigan és Rochdale gárdáit gyõzték le. Warren Joyce csapatának nem kellett pályára lépni e sorozat nyitókörében.

A találkozó elején a City volt jobb támadásban, Scott Woottonnak és Tom Thorpe-nak is rendezni kellett soraikat.

Aztán Jesse Lingard emelte a United reményeit, fejese a lécen csattant, de már les miatt szólt a játékvezetõi síp.

Pillanatokkal késõbb megszerezte a vezetést a City, Alex Henshall lövését blokkolta a United védelme, a lecsorgó labdát azonban Alex Tchumeni-Nimely közelrõl hálóba passzolta.

Kemény belépõ után Federico Macheda esett el az ellenfél tizenhatosán belül, de Simeon Lucas játékvezetõ nem ítélt büntetõt.

A United egyre jobban játszott, aminek az lett a vége, hogy Davide Petrucci betalált Eirik Johansen kapujába, kiegyenlítve az állást.

Sam Johnstone remekelt a szünet elõtt, amikor Harry Dunn ismét elõnybe akarta hozni csapatát, majd fordulás után nem sokkal Tschumeni-Nimely lövése súrolta a felsõlécet.

A másdik játékrész közepén Adnan Januzaj óriási helyzetet hagyott ki, miután Tyler Blackett balról beadott labdáját az égbe lõtte.

A 70. percben Dunn hitte azt, hogy sikerül bevennie a United kapuját, de Michael Keane bátor fejessel mentette ellenfele próbálkozását.

Már csak 15 perc volt hátra, amikor Ashley Smith Brown döntötte fel Lingardot, amiért büntetõt kapott a United, az ítéletet maga a sértett, az elsõ csapatos felkészülési túra hõse, aki megszerezte a vezetést Joyce csapatának. Nem sokkal késõbb növelhette volna elõnyét a United, de Larnell Cole nagy lövése a kapufán csattant.

Végül Lingard és Petrucci góljai elégnek bizonyultak ahhoz, hogy sakkban tartsák a Cityt, ezzel újabb trófeát szerzett Warren Joyce csapata.

 



Lancashire Senios Cup, döntõ
Manchester United 2-1 Manchester City
County Ground

United: Johnstone - Wootton, Thorpe, M.Keane, Vermijl(Blackett 42.) - Cole, Ekangamene, Petrucci(Pearson 81.), Lingard - Januzaj, Macheda(Lawrence 51.)
Nem használt cserék: Gollini, Rothwell

Gólszerzõ: Petrucci 31', Lingard 75' (11-es) illetve Tchumeni-Nimely 16' 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!