Carrick bizakodó a Wigan legyõzése után

Michael Carrick szerint a Manchester United készen áll, hogy megvédje bajnoki címét a Barclays Premier Leagueben, miután biztató 2-0-s gyõzelmet arattak a Wigan elleni Community Shield döntõben.


A bajnoki címvédõ professzionális teljesítménnyel rukkolt elõ a Wembleyben, amellyel megszerezték a David Moyes-éra elsõ trófeáját, köszönhetõen Robin van Persie duplájának és a védelem ellenállhatatlanságának.

 

Egy, a tegnapi fõvárosban rendezett mérkõzéssel véget érõ igencsak hosszú felkészülési szezonnal a hátuk mögött Carrick magabiztos azt illetõen, hogy csapattársai teljesen felkészültek az elõttük álló új szezonra, amely szombaton, egy nehéznek ígérkezõ Swansea City elleni mérkõzéssel veszi kezdetét a Liberty Stadiumban.

 

"Minden mérkõzés nagyon fontos, ahogyan ez is az volt" - kezdte Michael a MUTV-nek.

 

"Egy hullámvasútba beillõ felkészülési idõszakon vagyunk túl, ez mindenki számára egyértelmûen észrevhetõ volt, de néha ezekbõl nem kell messzemenõ következtetéseket levonni. Az edzéseken a lehetõ legtöbb munkát végeztük, mostanra mindannyiunknak elegendõ mérkõzés van a tarsolyában, és szerintem most ez mutatkozott meg."

 

"Mindent figyelembe véve, ez most egy sokkal jobb teljesítmény volt a csapattól, mint amit korábban láthattunk. Védekezésben nagyon felkészültnek tûntünk, és természetesen nem szabad elfeledkeznünk a két gólunkról se, úgyhogy remek teljesítményt nyújtottunk, csodálatos napunk volt. Most már koncentrálhatunk a következõ, hétvégi feladatunkra."

 

 

Az elõzõ szezonban éppen a Hattyúsok ellen vehette át a Manchester United a Premier League megnyeréséért járó aranyérmeket és trófeát az Old Traffordon, azonban ezúttal mindenki tiszta lappal indul majd.

 

"Mindenre maximálisan fel vagyunk készülve" - kezdte Carrick a Swansea meccs kapcsán.

 

"Állandó kérdés ilyenkor, hogy fizikailag a csapat egésze mennyire van rendben, hiszen rengeteg barátságos mérkõzést játszunk ilyenkor. És csak akkor derül ki a valós állapot, amikor már élesben kezdünk el játszani."

 

"Magabiztosak vagyunk, ehhez pedig van egy jó keretünk. Rengeteg szó esik érkezõkrõl és távozókról és ehhez hasonló dolgokról, de ezen felülemelkedve elmondható, hogy nagyon jó csapatunk van egyébként, és éppen ezért önbizalommal telve várjuk az új szezont."

 

Az elõzõ évben a játékosok által a legjobb United játékosnak választott középpályás csupa dicsérõ szavakkal tudta csak illetni Van Persie-t, aki meggyõzõ teljesítményt nyújtva arról tett tanúbizonyságot, hogy idén is ott fogja folytatni, ahol tavaly abbahagyta. És remélhetõleg ez csak a kezdet volt.

 

"Pontosan ez az, amire az ember számít, hogy a csatárok gólokat szereznek. Robin ezt nagyon jó hatékonysággal tette az elõzõ szezonban is, és ismételten jól kezdett, amely remélhetõleg folytatódni fog. Megmutatta, hogy milyen képességekkel rendelkezik. Nem igazán volt sok lehetõsége, de így is tudott szerezni két gólt. Ez nagyon fel fogja dobni és magabiztosan fog belevágni a bajnokságba."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!