Glasgow Rangers 0-1 Manchester United

Jó iramú találkozón a Manchester United megérdemelten gyûjtötte be a három pontot és biztosította helyét a legjobb 16 csapat között.


A Rangers vendégeként lépett ma pályára a Manchester United, melynek célja a továbbjutás kiharcolása volt. Ehhez egy döntetlen is elegendõ lett volna a Vörös Ördögöknek, azonban látva a felállásokat, Sir Alex Ferguson mindenképp szerette volna a három pontot begyûjteni.


 

A csapatok:

Rangers: McGregor, Davis, Whittaker, Broadfoot, Weir, Foster, Naismith, McCulloch, Hutton, Weiss, Miller

Cserék: Alexander, Fleck, Beattie, Loy, Perry, Wylde


Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Evans, Smalling, Fabio Da Silva, Nani, Carrick, Scholes, Giggs, Berbatov, Rooney

Cserék: Amos, Evra, Brown, Anderson, Hernandez, Obertan, Macheda

 

 


 



 

Massimo Busacca sípszavára kezdõdött a mérkõzés, de a második percben a sípszó elmaradt, amikor pedig jönnie kellett volna. Berbatov tört be a skót böntetõterületre, hátulról az egyik Rangers játékos pedig akasztotta, de a svájci bíró továbbot intett. Pedig ez bizony büntetõ volt.

Öt perccel késõbb Fabio kapott egy jó labdát a bal szélen, visszahúzta a jobb lábára a labdát, majd beívelte a kapu elé, ahol Berbatov tudott fejelni, de a 7 méterrõl kapura fejelt játékszert McGregor fogta.

A nyolcadik percben Nanit vitték le egy birkózó mozdulattal a földre szintén a tizenhatoson belül, ezért sem járt 11-es.

Az elsõ negyed órában már észrevehetõ volt, a hazaiak elsõsorban a védekezésre összpontosítanak, míg a United szeretett volna minél hamarabb gólt szerezni.

A 16. percben azonban majdnem a hazaiak szereztek vezetést. Egy szabadrúgást íveltek be Van der Sar kapuja elé, Miller fejelt az öt és felesrõl, de a jobb kapufa mellé.

A 23. percben a skót védõk próbáltak saját böntetõterületõkrõl tisztázni, de a labda pont Nani elé került, aki azonban nagyon rosszul lõtt a kapu elõterébõl. Két perccel késõbb Berbatov ment el a jobb szélen, beadására érkezett Giggs, de Rooney ellõtte a walesi elõl. Nem kell nagy tehetség ahhoz, hogy azt mondjuk, Ryan jobban megoldotta volna, mert õ a kapuval szemben volt, míg Rooney kicsit háttal és a lövésnek nevezett megmozdulása nagy ívben elkerülte a glasgow-i kaput.

A kapus kirúgása után a Vörös Ördögök azonnal vissza is szerezték a labdát, Berbatov ugratta ki csatártársát, aki lõtt, de lövésébe belelépett a védõ és szögletre mentett.

A hazaiak nem igazán akartak kijönni saját térfelükrõl, látszott, elsõdleges céljuk, hogy ne kapjanak ki. Amikor náluk volt a labda, akkor sem igazán tudtak támadásokat vezetni, inkább csak hátul adogattak.

A 37. percben egy szemet gyönsörködtetõ rövid passzos kombinációt láthattunk a vendégektõl. Giggs passzolt Naninak, aki Carrickkel kényszerítõzött remekül, de a visszakapott labdát 15 méterrõl csúnyán fölé lõtte.

Három percre rá jött a United eddigi legnagyobb lehetõsége. Fabio futott el a bal szélen már nem elõször, beívelésével Rooneyt találta meg, aki fejelt, de pschére a felsõ lécet találta el, ahonnan elhagyta a labda a játékteret. Marad a 0-0.

A félidõre még egy Kenny Miller lehetõség maradt, a United tizenhatos bal sarkától indult kapura a Rangers csatár, éles szögbõl megpróbálta bevenni Edwin kapuját, de a holland remekül védett.

Így maradt a gól nélküli állás. A United próbált helyzeteket kidolgozni, többé-kevésbé kiserült is, de a befejezésekbe mindig hiba csúszott.

A második félidõre ugyanazzal a felállással jöttek ki a csapatok és ott folytatódott a találkozó, ahol az elsõ abba maradt, tehát a vendégek voltak a kezdeményezõk.

A 47. percben szabadrúgáshoz jutott a Manchester, 25 méterre McGregor kapujától. Rooney vállalta el végül, de a jobb alsó sarok mellé lõtt.

Talán ez kellett a hazai csapatnak, hogy felébredjen, mert ezután egyre inkább feléledtek és próbáltak támadásokat vezetni. De az ellenfél térfelén sok hibával játszottak, így a United le tudott fordulni és megindulni a skótok kapuja felé, ahol aztán az öt védõbe ütköztek.

Az 55. percben azonban ismét jül kijátszották Carrickék a hazai védelmet. A United 16-osa lötte fel Berbatovnak a labdát, aki egybõl Rooney elé pörgetett. Az angol pedig a mellette felfutó Carricknek passzolt, aki így üresen volt és 15 méterrõl kicsit kisodródva a hosszú alsó sarkot vette célba, de McGregor ismét a helyén volt és védett.

Három perccel késõbb majdnem a Rangers rúgott gólt. Evans aludt el kicsit, Naismith ugrott ki mellõle és már csak a kapussal állt szemben, azonban a holland hálóõr bátor kivetõdéssel elütötte a hazai játékos elõl a labdát, nagy mentés volt.

Egybõl jött a válasz, Berbatov fordult le védõjérõl, remekül játszotta magát tisztára, lövését pedig szintén remekül védte most a skótok kapusa.

61. percben Nani csapott le egy labdára, szélrõl az alapvonalnál keményen belõtte középre, de tisztáztak a védõk. Ketten voltak üresen a második hullámban. A kipattanóból pedig kontráztak a hazaiak, de Carrick ismét remekül szerelt, sokadik szép mentése volt ez a középpályásnak.

Sir Alex Ferguson elszánta magát a cserére, elõbb Scholes helyére érkezett Anderson, majd a 76. percben Berbatovot Hernandez, míg Nanit Obertan váltotta.

A mérkõzés vége felé már nem nagyon került a United sem az ellenfél kapuja elé, egészen a 86. percig. Ekkor Carrick adott egy nagyon szép keresztlabdát Fabionak, aki egybõl kapura is fejelt az öt és feles sarkáról, a hosszú, alsó sarokba tartó fejesét nagy bravúrral védte a kapus, de megszólalt a játékvezetõ sípja. Mivel a fejes pillanatában lökték a brazil védõt, így büntetõhöz jutott a Manchester United.

Rooney tette le a büntetõpontra a labdát, majd a kapust elküldve a bal sarok felé a jobb alsóba lõtt, ezzel 1-0 a Unitednek. Megérdemelten szereztek vezetést a vendégek.

 

 



Még az utolsó elõtti percben egy rosszul kifejelt labda épp Hernandez elé került, aki azonban nagyon gyengén lõtt 11 méterrõl, pont a kapus kezébe.

Maradt az 1-0, ezzel a gyõzelemmel biztosan továbbjutott a legjobb 16 csapat közé a United, a Valencia Old Trafford-i vendégszereplésén dõl majd el a csoportelsõség sorsa.

 

Glasgow Rangers 0 - 1 Manchester United
Glasgow, Ibrox Stadion

Játkvezetõ: Massimo Busacca (svájci)


Rangers: McGregor, Davis, Foster, Broadfoot, Weir, Whittaker, Naismith, McCulloch, Miller, Weiss (Fleck 80.), Hutton (Beattie 88.)

Nem használt cserék: Alexander, Loy, Perry, Wylde

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Fabio, Evans, Smalling, Nani(Obertan 77.), Giggs, Carrick, Scholes(Anderson, 67), Berbatov (Hernandez 76.), Rooney

Nem használt cserék: Amos, Evra, Brown, Macheda
 

 

Gólszerzõ: Rooney 87.

 

Sárga lapok: Hutton, Whittaker, Naismith

 

Mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Fabio da Silva


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!