Fergusoné a futballtörténelem legjobb döntése

A Sky Sports szakértõi által kiválasztott elmúlt száz év ötven legjobb döntése közül Sir Alex Ferguson csere játékosokkal kapcsolatos döntését találták a legmeghatározóbbnak a szavazók a United 1999-es UEFA Bajnokok Ligája döntõ mérkõzésén.


Az egykori United fõnök Teddy Sheringhamet és Ole Gunnar Solskjaert állította be a padról a Bayern München ellen – akik két gólt szereztek a hosszabbításban és ezzel európai dicsõséghez segítették a Vörös Ördögöket. Sir Alex ezzel a döntésével megelõzte a sport történelem 49 egyéb jelentõs döntését. 

 
A United szokásához híven az utolsó percekig harcolt a Bajnokok ligája döntõjében, amikor már a Premier League és az FA-kupa trófeái a zsebükben volt. A németek korán megszerezték a vezetést, és már úgy tûnt, hogy a United lemarad a triplázásról, de Ferguson okosan használt cseréi döntõnek bizonyultak a végsõ gyõzelemhez. A Unitednek 1968 óta újból sikerült a magasba emelnie európai versenyek legértékesebb trófeáját. 
 
 
A Vörös Ördögök egykori csatára, Sheringham a következõképpen mesél a történtekrõl: "A fõnök azt mondta nekem, amikor felküldött: ’Hozz vissza bennünket a játékba fiam!’ Sir Alex egyik legnagyobb vezetõi erõssége a játék közben hozott spontán döntései voltak. Bízott minden játékosában, és mindannyian tudtuk, nála nincs olyan hogy vesztésre állunk, az utolsó másodpercig a gyõzelemre szólított fel bennünket. Lehet, hogy csak egy hajszálon múlott, de sikerült megszereznünk a gyõzelmet, és ezt az estét felejthetetlenné tenni nem csak a magunk, hanem több millió United szurkoló számára is."
 
A Sky Sports szakértõi által kiválasztott ötven legjobb döntés közül az öt elsõ között van például a Barcelona azon döntése, hogy megadja az esélyt egy fiatal tehetségnek Lionel Messinek, az Arsenal döntése, hogy Arsene Wengert nevezték ki menedzsernek, míg Ferguson egy másik döntése is, amikor 1992-ben szerzõdtette Eric Cantonát.
 
Az öt legnagyobb döntés:
 
1. Sir Alex Ferguson cserék az 1999-es UEFA Bajnokok Ligája döntõben.
 
2. A Barcelona úgy döntött, hogy kifizeti egy fiatal futballtehetség, Lionel Messi gyógykezeltetésének havi 900 dolláros költségeit, (11 éves korában növekedésihormon-hiányt diagnosztizáltak nála orvosai) azzal a feltétellel, hogy Spanyolországba költözik, és aláír a klubhoz.
 
3. Rafa Benitez cseréje, amikor a középpályás Didi Hamannt küldte fel, a védõ Steve Finnan helyére a 2005-ös Bajnokok Ligája döntõjében.
 
4. Sir Alex Ferguson döntése, amikor 1 millió fontért megszerezte Eric Cantonát a Leeds Unitedtõl.
 
5. Az Arsenal döntése, amikor Arsene Wengert nevezték ki menedzsernek és megszerezték Patrick Vieirát.
 
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!