U21: United 2-4 Liverpool

A Manchester United 4-2-es vereséggel kezdte az idei U21-es bajnokságot a Salford City Stadiumban, ahol a Liverpool vendégként tudott gyõzni.


Larnell Cole nyitótalálatára gyorsan válaszoltak a vendégek Jordon Ibe, Adam Morgan és Fabio Borini révén, majd Jesse Lingard csökkentette egy gólra a hazaiak hátrányát még a szünet elõtt. Annak ellenére, hogy fordulás után Warren Joyce csapata több nyomást gyakorolt ellenfelére, Fabio Borini tudott újabb gólt szerezni, beállítva a végeredményt.

Lélegzetelállító elsõ félidõt láthatott a közönség, Lingard nyitott egy lövéssel, amely nem talált kaput, majd a fiatal szélsõ, remekül passzolgatva a két belgával, Adnan Januzajjal és Marnick vermijllel a hetedik percben elõkészítették a United vezetõ gólját. Cole - aki tavaly mesterhármast lõtt a Mersey-partiaknak az elõdöntõben - második kísérletre talált a kapuba, miután elsõ próbálkozását még blokkolni tudták a vonal elõtt.

 


Gyors és céltudatos liverpooli válasz jött, elõbb Ben Amos szenzációsat védett még Borini próbálkozásánál, de pillanatokkal késõbb már tehetetlen volt, miután Ibe futott át a védelmen és lõtt az alsó sarokba. Csak a felsõlécnek volt köszönhetõ, hogy Jack Dunn nem szerzett vezetést a vendégeknek, ám Michael Keane ritkán látható hibája után Adam Morgannek már sikerült elõnyhöz juttatnia a Poolt.

Erõsen vitatható szabadrúgáshoz jutott a liverpooli gárda a 20. percben, miután Davide Petrucci becsúszását látta szabálytalannak a játékvezetõ. Borini végezte el a szabadot és vágta a kapu közepébe, becsapva Amost, ezzel 3-1-re módosítva az állást. Craig Rodden lõtt mellé, miközben elég zavarodottnak tûnt a United, de Januzaj próbált több nyugalmat csempészni és néhány megindulással, lefordulással veszélyt teremteni, amik ahhoz vezettek, hogy Joe Maguire megkapta a találkozó elsõ sárgáját, hiszen szabálytalankodott a belga ellen.

Januzaj is kivette részét Lingard csodás, lapos lövésébõl szerzett góljából, ugyanis a találat elõtt õ passzolt fel Cole-nak, aki helyzetbe hozta Jesse-t. Davide Petrucci szabadrúgását a csapatkapitány, Tom Thrpe bõlintotta az oldalhálóba, majd a másik kapunál Borini foghatta a feját, hogy kihagyta helyzetét remek egyéni megmozdulások után.

A második játékrész sokkal nyugodtabb volt, miközben Januzaj még mindig kemény becsúszások célpontja volt, Vermijl pedig védekezõ középpályás feladatokat kapott azok után, hogy Charni Ekangamenét Tyler Blackett váltotta.

Lingard ballábas lövését Lloyd Jones kézzel hatástalanította, de elmaradt a büntetõ, majd Tom Lawrence is beállt, Angelo Henriquezt váltva.

Borini ismét kapuba talált, de les miatt érvénytelen volt a találat, ám nagy nyomás jött a Vörös Ördögöktõl, köszönhetõen leginkább Januzaj cselezéseinek, ellenben a nyomás nem párosult sok komoly helyzettel.

A meccs legszebb passzát adta Keane Januzajnak, aki újabb elfutással helyzetbe tudta hozni Lawrence-t, de a fiatal támadó bólintása elkerülte a kaput. Ezután már nem volt visszaút, egy rossz hazaadást követõen Borini csapott le a labdára, majd kissé kisodródott helyrõl lõtt a kapuba, megszerezve második gólját.

Az utolsó említésre méltó lehetõség Januzaj elõtt adódott, de lövését Dan Ward hárítani tudta.

 



U21 Premier League
Manchester United 2-4 Liverpool
Salford City Stadium

United: Amos - Varela, Thorpe, M.Keane, Vermijl - Cole, Ekangamene(Blackett 46.), Petrucci, Lingard - Januzaj - Henriquez(Lawrence 59.)
Nem használt cserék: Gollini, Rothwell, Grimshaw.

Gólszerzõ: Cole 7', Lingard 35" illetve Ibe 10', Morgan 18', Borini 20', 80'


További eredmények tegnapról:

Aston Villa 1-0 Norwich

Blackburn 2-1 Reading

Bolton 2-2 West Brom

Everton 1-2 West Ham

Leicester 2-3 Sunderland

Stoke 2-2 Arsenal

Tottenham 6-3 Manchester City




 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!