U21: West Brom 0-4 United

A Manchester United megszerezte elsõ pontjait az idei U21-es bajnokságban, miután a West Brom otthonában könnyedén gyõzött 4-0 arányban.


Nick Powell elõször lépett pályára ebben a szezonban, míg Jonny Evans erõnlétének fokozásán dolgozott a pénteki mérkõzésen, amely jó választ adott a Liverpool ellen elszenvedett 4-2-es meccs után.

Powell, Angelo Henriquez, Adnan Januzaj, valamint a csereként beálló Tom Lawrence is hálóba talált, ami tökéletes válasz volt a nyitómeccs csalódására.

Tizenöt perc elég volt Powellnek, hogy bejelentse visszatérését a közelmúltban végrehajtott mûtétjébõl, és az erõsen egyoldalú nyitó idõszakban remek fejessel vette be az ellenfél kapuját Januzaj szöglete után. Wesley Atkinson nem tudta megakadályozni, hogy a labda ne haladjon át a gólvonalon.

Továbbra is felbillent a pálya, Powell lõtt távolról kapu mellé, majd Jesse Lingard elõtt adódott helyzet, nem sokkal késõbb pedig Evans középre ívelését bólintotta centikkel kapu mellé Tom Thorpe.

 


Januzaj szokásos cseleivel játszott és egy ügyes lefordulás után Henriquezzel játszott össze, ami végén Jack Rose-nak kellett hárítani, majd Henriquez és Lingard is lövéssel próbálkozott, hiába. A két fiatal a szünet elõtt remekül játszott össze, a chilei Powellhez passzolt, aki Lingardnak továbbított. Az angol U21-es válogatott játékos önzetlenül hozta helyzetbe Henriquezt, aki közelrõl nem hibázott.

A hazaiak egyetlen említésre méltó helyzete az elsõ félidõben egy szabadrúgásból született, Kemar Roofe lövését Ben Amosnak kellett vetõdve hárítani a bal alsó elõtt.

 


Fordulás után Brad Garmston szabálytalankodott Henriquezzel szemben, a megítélt büntetõt Januzaj ballal tökéletes helyre lõtte, ezzel már 3-0 volt az állás.

A belga elõtt ismét helyzet adódott Larnell Cole kiváló ívelése után, majd Powell szerelt zseniálisan és indította Lingardot, aki sarokkal visszaadta a játékszert a középpályásnak, de a lövés elkerülte a kaput.

Tyler Blackett lõtt kapu mellé, majd egy csodás egyérintõs játékot követõen Januzaj nem tudta góllal befejezni a helyzetet, ami pedig a szezon gólja esélyese is lehetett volna. Amosnak kellett figyelnie Roofe újabb pontrúgásánál, majd dél-amerikai elõkészítés következett, ugyanis Guillermo Varela és Henriquez összjátéka után a csatár hozta kihagyhatatlan helyzetbe a csereként beálló Tom Lawrence-t. Sõt, rosszabb is lehetett volna a WBA-nak, ha Henriquez lövését nem hárítja nagyszerûen Rose kapus.


U21 Premier League
West Bromwich Albion 0-4 Manchester United
The Hawthorns, 413 nézõ

United: Amos - Varela, Evans, M.Keane, Blackett - Lingard(A.Pereira 82.), Cole, Thorpe, Powell(Rothwell 79.), Januzaj(Lawrence 78.) - Henriquez
Nem használt cserék: Sutherland, Ekangamene.

Gólszerzõ: Powell 15', Henriquez 43', Januzaj 55' (11-es), Lawrence 81' 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!