Válogatottak: Welbeck duplázott

Danny Welbeck gyõzelemre vezette Angliát, miután a moldávok elleni világbajnoki selejtezõn két gólt lõtt a 4-0-ás siker során.


A fiatal csatár volt az egyetlen United játékos, aki Roy Hodgson kezdõcsapatában helyet kapott. Steven Gerrard távoli lövésével szerzett vezetést a háromoroszlánosok gárdája, majd a Wayne Rooney sérülése miatt kezdõ Rickie Lambert növelte a hazaiak elõnyét.

Welbeck a szünet elõtt és után is betalált, elõször Lambert kiugratását passzolta Stanislav Namasco mellett a kapuba, megszerezve hetedik válogatott gólját csupán nyolc kaput eltaláló lövésbõl. Az 50. percben szintén Lambert volt az elõkészítõ, remek passza után Welbeck ballal volt eredményes, ezzel 18 meccs alatt 8 gólt szerezve.

Bár a mesterhármast nem sikerült összehoznia, meggyõzõ csatárteljesítményt mutatott a United támadója, aki azonban kedden, az ukránok elleni selejtezõrõl hiányozni fog, miután egy labdaelrúgás miatt sárga lapot kapott a tegnapi összecsapáson. Ashley Young, Chris Smalling, Michael Carrick és Tom Cleverley mind szerepelhet kedden a H-csoport éllovasában, miután tegnap egyikük sem lépett pályára.

 


Jonny Evans és Nani is részese volt a belfasti kemény ütközetnek, amin Cristiano Ronaldo triplájával a portugálok 4-2-re legyõzték Észak-Írországot. Pedig a házigazdák meglepetésre még vezettek is 2-1-re, Evans gólpasszt adott Jamie Wardnak, aki megszerezte az északírek második találatát, ám Nani beállása segített a vendégeknek abban, hogy megfordítsák a mérkõzést. A United egykori csillaga, Ronaldo ezzel megelõzte Eusebiot a portugál gólszerzõk örökranglistáján. A találkozó jegyzõkönyvjéhez tartozik, hogy Helder Postigát az elsõ félidõben kiállította a játékvezetõ, míg a hazaiak kilenc emberrel fejezték be a meccset.

Marouane Fellaini sárga lapot gyûjtött be a belgák 2-0-ás skóciai sikere alatt. A United új szerzeménye 68 percet volt a pályán, a helyére beálló Kevin Mirallas szerezte a mérkõzés második gólját.

Patrice Evra is hozzájárult ahhoz, hogy Franciaország nem kapott gólt, azonban a gallok sem tudtak betalálni Grúziában, miközben Robin van Persie passza után Arjen Robben szerezte a hollandok elsõ gólját Észtországban. A hollandok azonban 2-1-es hártányba kerültek, ám a csapatkapitány, van Persie nyugodt maradt, amikor a 94. percben büntetõt végezhetett el. A kapust elküldte a másik irányba, kiegyenlítve az eredményt és kissé szépítve csapata arcpirító produkcióját.

A nap korábbi szakaszában Shinji Kagawa gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy Japán 3-0 arányban legyõzze Guatemalát. A United támadó középpályása 75 percet játszott a Nagai Stadiumban, ezzel is javítva erõnléti állapotát, azok után, hogy a Liverpool elleni bajnokit kénytelen volt kihagyni.



 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!