Válogatottak: Chicha nem örülhetett

Javier Hernandez és Antonio Valencia is vesztes csapatban szerepelt péntek este, míg Angelo Henriquez sokkal kellemesebb estét tudhatott be Chile nemzeti együttesével.


Chicharito a padon ült az 'El Tri' meccsén és azt láthatta, hogy hat perc után máris vezetéshez jutott Mexikó, mikor Oribe Peralta vette be Honduras kapuját. Egy órán át tartó vezetést követõen azonban az Azteca Stadiumban mindenki döbbenten láthatta, ahogy Jerry Bengtson és Carlo Costly gyors góljaival a vendégek megfordították az eredményt. Hernandez pályára lépett, de csak kapufáig jutott a 88. percben. Honduras gyõzelmével megelõzte Mexikót, amely kedden igen nehéz meccsre számíthat Ohióban, az Egyesült Államok ellen.

Ráadásul nehéz helyzetben van Mexikó, hiszen ha a CONCACAF-zóna negyedik helyén zárnak, úgy Új-Zélanddal selejtezõt kell vívniuk a világbajnoki szereplésért. A tegnapi eredmény csupán a második veresége volt Mexikónak 78 világbajnoki selejtezõ során.

 


Ecuador szintén vereséget szenvedett, õk Kolumbiától kaptak ki 1-0-ra a dél-amerikai selejtezõ sorozatban. Antonio Valencia tizenegyest hozott össze csapata számára, de a csapatkapitány, Walter Ayovi nem használta ki a lehetõséget. A döntõ találat az elsõ félidõben esett, Radamel Falcao távoli lövését még hárította a kapus, de a kipattanót a szintén az AS Monaco csapatánál játszó James Rodriguez nem hibázta el. A gól elõtti percben az ecuadori Gabriel Achiliert kiállította a játékvezetõ. A találkozó után Valencia a brazil játékvezetõn kérte számon, amiért nem fújt be egy újabb büntetõt csapatának: "Nem láttad mi történt? Kezezés volt, nem vagyok boldog" - mondta Valencia az újságíróknak.

Drámai este volt ez az Estadio Metropolitanoban, kezdve azzal, hogy a heves esõzés miatt csúszott a kezdés, majd a félidõben a világítás is felmondta a szolgálatot egy idõre, majd a második játékrészben a kolumbiai kapus, David Ospina fejsérülést szenvedett.

Az eredmény azt jelenti, Kolumbia a listavezetõ Argentína mögött van és a hátralévõ három mérkõzésükön elég két pontot szerezniük ahhoz, hogy biztosan kjussanak a világbajnokságra. A vereség ellenére Valenciának és Ecuador válogatottjának esélye van még a rájátszásra.

Angelo Henriquez közben immár világbajnoki selejtezõn is szerepet kapott a chilei válogatottban. A jelenleg a Real Zaragozánál kölcsönben szereplõ csatár az utolsó pár percre állt be és már a pályán volt, amikor Arturo Vidal beállította a 3-0-ás végeredményt, miután az elsõ 30 percben Eduardo Vargas Marcos Gonzalez is betalált Venezuela kapujába.

Chile közel került ahhoz, hogy kijutton a vébére, legrosszabb esetben rájátszást kell játszania Jordánia vagy Kazahsztán ellen.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!