Steve Round biztos Moyes sikerében

David Moyes jobbkeze, Steve Round szerint felettesében minden megvan ahhoz, hogy sikeres legyen egy olyan nagy klubnál is, mint a Manchester United.


Moyes nem kisebb feladatba vágott bele idén nyáron, mint hogy leüljön a kispadra a klub legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson után az Old Traffordon.

 

Egyértelmûen észrevehetõ, hogy az Everton egykori menedzsere szeretné a saját útját járni, a klubot elõrébb víve, sem mint a múltba révedve, de pár hónapos regnálása alatt is számos kényelmetlennek bizonyuló kérdést kellett és valószínûleg a jövõben is kell majd megválaszolnia.

 

A Vörös Ördögök elsõ három bajnoki mérkõzésükbõl csak egyszer tudtak gyõzni, csak négy pontot gyûjtöttek, a legutóbbi két alkalommal pedig még gólt sem tudtak szerezni.

 

Steve Round azonban megvan róla gyõzõdve, hogy a csapat teljesítménye javulni fog - miután már ideje korán nehéz sorsolással néztek szembe - és nincsenek kétségei azt illetõen, hogy David Moyes a legmegfelelõbb ember erre a feladatra.

 

"Moyes kétségkívül készen állt a feladatra. Öt évet töltöttem el vele az Evertonnál, és minden nap lenyûgözött" - kezdte a United másodedzõje.

 

"Vele nincs olyan nap, hogy akár csak egy másodpercre is levehetnéd a lábadat a gázpedálról. Lenyûgözõ munkabírásával minden nap 100%-ot nyújt, emellett pedig hihetetlen vágy lakozik benne arra, hogy sikeres legyen. Én tényleg nagyon hiszek benne, hogy nagyon nagy sikereket érhet el itt."

 

"Most hogy már én is a klubnál vagyok, és ismerem ezt a környezetet, pontosan értem, hogy Sir Alex és a vezetõség miért õt nevezte ki ahhoz, hogy a folyamatosság, a munkabírás, az irány és az érzés megmaradjon a klubnál. Ez nagyon fontos volt számukra, és most már értem, mert már én is részese vagyok ennek. A klubot és Davidet egymásnak teremtették."

 

 

Számos kritika érte, és nyomás alá is helyezte David Moyesot az, hogy a nyári transzfer piacon nem tudott több nagy nevet a Premier League bajnoki címvédõjéhez csábítani, azonban Round hiszi, hogy Marouane Fellaini megvásárlása az Evertontól remek vásárnak bizonyul majd.

 

"Õ annál sokkal jobb futballista, mint amennyi elismerést kap, emellett pedig remekül passzol" - tette hozzá.

 

"A hosszú átadásokat illetõen nem rendelkezik ugyanolyan képességekkel, mint Michael Carrick, de a folyamatossága, az ahogy megtartja a labdát, és a rövid passzai nagyon jók. Ha egy olyan csapatot építesz, amely minden fronton harcolni kíván a legvégsõkig, akkor az ember nem akarja, hogy minden játékos ugyanolyan legyen. Különbözõ opciókat akarsz, hogy legyenek különbségek. Bizonyos mérkõzéseken lehet hogy Tom Cleverley és Michael Carrick játszik majd a középpályán, de lehet Fellini és Carrick, illetve Fellaini és Anderson is. A lehetõségek tárháza eléggé sokrétû."

 

"Ez az igazolás olyan lehetõségeket nyújt a menedzsernek, amellyel korábban nem rendelkezett. Marouane készen állt erre a feljebb lépésre. Professzionalizmusával, és a kihívásokra való nyitottságával ide nagyon jól be fog illeszkedni. Õ tõle akár 10-15 gólra lehet számítani szezononként, ez pedig nagyon jó dolog egy középpályástól."

 

"Tud játszani a védelem elõtt, box-to-box középpályást, vagy közvetlenül a csatár mögötti pozícióban. Ez nagyon értékes tulajdonság egy olyan csapat számára, amely ennyire sokrétû feladat elé van állítva egy szezonban."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!