Moyes: Fellaini egy nagy kincs

David Moyes rámutatott arra, Marouane Fellainit azért igazolta le, hogy valami újat adjon a Manchester United középpályájához.


A belga középpályás öt éven át együtt dolgozott az Evertonnál a skót menedzserrel, mielõtt az átigazolási idõszak utolsó napján követve egykori mesterét, a Vörös Ördögökhöz került.

A mai sajtótájékoztatón a menedzser arról is beszélt, hogy Paul Scholes visszavonulása, valamint Darren Fletcher folyamatos hiánya kulcsfontosságú tényezõként hatottak arra, hogy ezen a nyáron megszerezze a 25 éves Fellainit.

"Jól ismert a Premier League-ben, õ tapasztalt a Premier League-ben és különbözõ feladatokat tud elvégezni" - mondta Moyes. "Képes különféle posztokon játszani, gólokat tud szerezni és hatékony tud lenni a pálya különbözõ részein. Remélem, hogy továbbra is javulni fog, ahogyan tette azt korai manchesteri pályája során és akkor egy valóban top játékos lehet a markunkban."

"Kezdetektõl fogva esélyes volt arra a posztra, amit megjelöltünk a Manchester Unitednél. Tudtuk, hogy növelnünk kell a középpályánkat Darren Fletcher betegsége és Paul Scholes visszavonulása miatt. Mindig is egyike volt azoknak, akikrõl sokat beszéltünk és szerencsére most itt van."

"Amikor az átigazolási idõszak utolsó napjához érsz, az mindig kétséges, mert a dolgok könnyen rosszra fordulhatnak, de végül nem így lett és hálásak vagyunk azért, hogy sikerült megszereznünk."

"Olyan területe ez a pályának, amit tudtunk, hogy erõsítenünk kell - egy újabb középsõ középpályást kellett szereznünk. Marouane-nal képesek vagyunk mindezt tovább játszani, és néha más alternatívát is jelenthet."

 


Egy sûrû menetrend - mely a Crystal Palace elleni meccsel kezdõdõen öt meccset ölel fel két hét alatt - plusz Fellaini sokoldalúsága szintén a menedzser gondolataiban volt, amikor a középpálya megerõsítése volt a téma.

"Õ egy olyan valaki, aki többféle szerepkörben is képes játszani, nekem pedig erre van szükségem. Sûrû a programunk, én pedig más-más játékot akartam játszani meccseken, amiben õ segítségemre van."

A menedzser megerõsítette azt is, nem csak a középpályást akarta leigazolni egykori klubjától, hanem egy dupla ajánlattal Fellaini mellett Leighton Bainest is az Old Traffordra szerette volna csábítani.

"Úgy döntöttünk, hogy ezt az utat választjuk, mert szerettük volna Leighton Bainest is. Nem akartuk feladni az utolsó pillanatig és úgy gondoltuk, a legjobb módja az, hogy mindkettõjükre teszünk ajánlatot, amit csak az utolsó percben választunk ketté."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!