Moyes továbbra is számít Rooneyra

David Moyes elárulta, hogy Wayne Rooney mai 90 perces szereplése alatt tesztelték, hogy a csatár sérülését védõ fejpánt, biztonságos védelmet nyújt-e a teljes játékidõ alatt.


Rooney igazi minõségi teljesítménnyel járult hozzá, csapata 2-0-ás gyõzelméhez, amikor is az Old Traffordra látogató, kiállítás miatt, 10 fõre csökkent Crystal Palace gárdája ellen gyõzedelmeskedtek.

 

Az angol válogatott csatár, a Vörös Ördögök nyitómérkõzésén csereként beállva, majd a Chelsea ellen teljes játékidõben, eddig is remekelt, de fejsérülése megakadályozta a  Liverpool elleni játékban. 

 

"Meg akartam nézni, hogy a sérülésével Wayne, képes-e 90 percet biztonságosan végigjátszani" - magyarázta Moyes.

 
"Nehéz döntés volt pályára küldeni így, de az edzéseken már ragyogóan teljesített, és úgy érezte nem lesz probléma a mérkõzésen sem. Elmondta, hogy nem zavarja a fejpánt viselése, és mi pedig szerettük volna kipróbálni, hogy hogyan teljesít a kötéssel a fején. Igaz, úgy nézett ki mint egy szumó birkózó, de mégis lõtt egy gyönyörû gólt."
 
 
"Úgy gondoltam, ha zavarja, lecserélem a második félidõben, de a szünetben azt mondta nekem, hogy bírja, és szüksége van az éles játékra. Rendben volt fizikailag is, és a fejeléseket is állta."
 
"Biztosak akartunk abban lenni, hogy készen áll a következõ hetekben és hónapokban. Õ és Robin ösztönös gólszerzõk, és ezt be is bizonyították ma. Amit látni szerettem volna tõle, azt tökéletesen hozta is."
 
A mérkõzés vége felé Van Persiet, Javier Hernandez váltotta, így egy kis játékidõhöz jutva. Danny Welbeck viszont kimaradt térdsérülés miatt. Moyesnak nagy szüksége lesz az elkövetkezendõ napokban csatáraira, a sûrû programok miatt, és boldog, hogy biztonsággal számíthat most már Rooneyra is.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!