U21: United 4-1 Bolton

A Manchester United hátrányból felállva 4-1-re nyert a Bolton elleni bajnokin. Az egyenlítõ találatot a régóta várt visszatérõ, Will Keane szerezte.


A felépült csatár Conor Wilkonson vezetõ találatára válaszolt nem sokkal a szünet elõtt, szikrát adva csapatának arra, hogy a második játékrészben feljavuljanak a játékosok és Jesse Lingard duplájával, valamint Tom Thorpe góljával magabiztosan nyerjenek.

A Vörös Ördögök szenvedtek az esõ áztatta talajon és már korán majdnem hátrányba kerültek, Jan Gregus szabadrúgása azonban a háló helyett a felsõ lécet zörgette meg. David Moyes szeme láttára a Bolton tizenegyeshez jutott a 20. percben, amikor Ben Amos elkaszálta Tom Youngs-ot. A sértett végezte el a büntetõt, Amos azonban érezte az irányt és a jól helyezett, bal alsóba tartó labdát hárítani tudta.

Kezdett felébredni Warren Joyce csapata, Tom Lawrence, Jesse Lingard valamint Adnan Januzaj próbálkozásai is ezt mutatták. Nem sokkal késõbb Larnell Cole - aki néány remek cselt mutatott be addig - egyérintõzött Lawrence-szel, de a támadás egy kapu mellé lõtt labdával zárult.

Azonban a vendégek szereztek vezetést. Cole adta el a labdát, Youngs elment Guillermo Varela mellett, majd Wilkinsonhoz passzolt, aki Michael Keane mellõl Amos kapujába talált.

A United hamar próbált válaszolni, Tyler Blackett átadása után Januzaj közeli próbálkozását hárította Jay Lynch. A szünet elõtt jött az egyenlítés, Januzaj szögletét röviden vágták ki a védõk, Cole a tizenhatos elõterébõl lõtt, Lingardot találta meg vele, aki a mellette álló Will Keane-hez passzolt, a csatár pedig mintha ki sem hagyott volna több, mint egy évet, olyan magabiztossággal lõtte a labdát a hálóba.

A boltoniak úgy érezték, les elõzte meg az egyenlítõ találatot, az MUTV visszajátszása mást bizonyított és ez csak a kezdete volt annak a totális kontrollnak, melyet a hazaiak bemutattak a második játékrészben. Öt percnyi nyomás után a United már vezetett. Blackett ment el a bal szélen, majd passzolt Lingardhoz, aki tizenegy méterrõl lõtt, a labda pedig a védõk között a hálóban kötött ki.

A manchesteriek sorozatban próbálkoztak, de Januzaj, Thorpe és Will Keane sem talált kaput, majd jobbról végzett el szabadrúgást a belga tehetség, amire Thorpe kiválóan érkezett és közelrõl bólintott a boltoni kapuba, megszerezve a harmadik gólt.

Will Keane egy órányi játékot kapott, helyére Donald Love állt be, aki szinte azonnal próbálkozott, de lövése kapu fölé szállt. Lawrence megpróbált büntetõt kiharcolni csapatának, azonban a játékvezetõ sárga lappal "jutalmazta" a csatárt mûesése miatt.

A regnáló bajnok letáborozott ellenfele térfelén a meccs hajrájára és a csereként beálló Jack Barmby pillanatai következtek. Elõbb egy lövéssel próbálkozott, melyet Lynch védett, majd saját gólvonaláról mentett. Másodpercekkel késõbb pedig már a boltoni kapuban volt a labda. Ugyanis Lingard kapott labdát az ellenfél térfelén, megindult elõre, majd lapos lövéssel bevette a jobb alsót, megszerezve második gólját is az este során.

A 16 éves Cameron Borthwick-Jackson bemutatkozhatott ezen az estén, Lawrence helyére állt be a találkozón, melyet megnyertek a manchesteriek és megduplázták eddigi pontjaikat, így három mérkõzés után hat pontot gyûjtött Joyce csapata.


U21 Premier League
Manchester United 4-1 Bolton Wanderers
Salford City Stadium

United: Amos - Varela(Barmby 70.), Thorpe, M.Keane, Blackett - Januzaj, Cole, Ekangamene, Lingard, Lawrence(Borthwick-Jackson 86.) - W.Keane(Love 61.)
Nem használt cserék: Sutherland, McConnell.

Gólszerzõ: W.Keane 45', Lingard 50', 85', Thorpe 60' illetve Wilkinson 39'
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!