Manchester United 4-2 Bayer Leverkusen

David Moyes elsõ BL meccse remek véget ért, miközben Wayne Rooney 200. gólját is megszerezte a Vörös Ördögök színeiben.


Lassan indult be a találkozó, bár a hazaiak az elsõ pillanattól kezdve mezõnyfölényben játszottak. A Leverkusen megilletõdöttnek tûnt és leginkább csak arra koncentráltak, hogy saját tizenhatosuk elõterében sikerüljön menteniük és elõrevágniuk a labdát, megakadályozva a United támadásait.

Ez bõ 10 percig sikerült is, mert a manchesterieknek helyzetük sem volt a fölény ellenére és az elsõ említésre méltó esemény is egy átlövés volt, melyet Robin van Persie hajtott végre 23 méterrõl, de egy métert tévedett.

Chris Smalling fejese következett, van Persie szabadrúgása után a védõ azonban kapu fölé bólintott.

A 22. percben megtört a jég. Patrice Evra nagyszerû beívelését Wayne Rooney értékesítette 7 méterrõl, 1-0 a Unitednek.

Fél óra kellett, mire vendég próbálkozást jegyezhettünk fel, ekkor Vidic került gondba, beíveltek mellette és végül Smalling mentett Kiessling elõl nagyot.

A félidõ végén Rooney szabadrúgása kerülte el fél méterrel a jobb alsó sarkot, majd Valencia ívelését Shinji Kagawa vette le a tizenhatoson belül, lövése azonban egy védõn kissé irányt változtatott, így kerülte el a kaput.

Fordulás után felébredt a gyógyszergyári csapat, Sam lõtt 14 méterrõl, de Gea biztosan hárított.

Az 52. percben a vendégek védõje elcsúszott, Rooney csapott le a labdára, kicselezte Leno kapust, kisodródott, fel sem nézett és csúnyán elrontotta a helyzetet. Sem lövésnek nem volt jó, sem van Persie-nek passznak nem volt jó az, amit az angol csinált.

 

 

És ahogy lenni szokott, az ellenfél megbosszulta a hatalmas kihagyott helyzetet. Rio Ferdinand könnyelmûsködött, majd Rolfes elé került a labda, aki csodás tekeréssel vette be a kaput, de Gea mozdulni sem tudott rá.

Majd egy órányi játék után ismét vezettek a Vörös Ördögök, Valencia elfutása után beívelt az öt és feles elé, van Persie pedig elképesztõ mozdulattal juttatta kapuba a játékszert. Ebben azért a kapus is benne volt, bár meglephette õt is ez a mozdulat.

A 69. percben ismét Ferdinand könnyelmûsködött, Bender lövését de Gea azonban nagyszerûen fogta. Gyors kirúgása meglepte a két hátul lévõ leverkusenit, akik Rooney-hoz tálaltak, a csatár pedig ezúttal nem hibázott, a rövidbe lõtt, 3-1.

Tíz perccel késõbb fantasztikus kontrát láthattunk. Robin van Persie két ember között indította a csereként pályára lépõ Ashley Youngot, a szélsõ a középen felfutó Rooney-t játszotta meg, aki a jobbján érkezõ Valencia elé gurított, az ecuadori pedig egybõl ellõtte a labdát, amelyet Leno nem ért el lábbal, már 4-1 volt a hazaiak számára.

David Moyes lecserélte Marouane Fellainit és Rooney-t is, helyükre érkezett Tom Cleverley és Javier Hernandez a meccs utolsó perceire.

Rio Ferdinand egy ártatlan beadást bólintott szögletre, amelybõl második gólját kapta a United. Beívelés után felsõ lécre bólintottak a vendégek, a kipattanót pedig Toprak fejelte be, beállítva a 4-2-es végeredményt.

Az utolsó percben még Valencia adott kiváló beadást a védõk mögé, amire van Persie remekül érkezett, de 3 méterrõl az üresen tátongó kapu mellé passzolt.


Bajnokok Ligája, csoportkör
Manchester United 4-2 Bayer Leverkusen
Old Trafford

United: de Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Fellaini(Cleverley 79.), Kagawa(Young 71.) - Rooney(Hernandez 84.), van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Fabio, Evans, Anderson

Leverkusen: Leno - Donati, Toprak, Spahic, Boenisch - Can, Reinartz, Rolfes - Sam(Kruse 78.), Kiessling(Derdiyok 78.), Heung-Min(Bender 64.)
Nem használt cserék: Palop, Hilbert, Wollscheid, Öztunali

Gólszerzõ: Rooney 22', 70', van Persie 59', Valencia 79' illetve Rolfes 54', Toprak 88'

Sárga lap: van Persie illetve Heung-Min, Reinartz


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!