MSC: Bury 3-3 United, tizenegyesekkel 2-4

A Vörös Ördögök 3-3-as döntetlent játszottak a Bury otthonában, ám végül tizenegyesekkel 4-2-re nyertek.


Egy remek, szórakoztató mérkõzés zárásaként a csapatkapitány, Tom Thorpe értékesítette azt a büntetõt, amivel bebiztosította továbbjutását a manchesteri alakulat. Wayne Rooney testvére, John duplázott a meccsen és bár James Wilson egy, valamint Will Keane két találata a United vezetését jelentette, a 80. percben Anthony Dudley gólja egalizálta az állást.

Warren Joyce csapata az elsõ játékrészben nem igazán veszélyeztette Brian Jensen kapuját, a Carlisle Unitedtõl visszahívott Reece James lövése jócskán elkerülte a kaput, majd Larnell Cole passza után Will Keane sem tudott a hálóba bólintani. A másik kapu elõtt sokkal inkább kialakultak figyelemre méltó pillanatok.

Jonny Sutherland pontatlan kirúgását Greg McDermott továbbította Rooney-hoz, aki a találkozó 23. percében vezetéshez juttatta csapatát. Nem sokkal késõbb Simon Mather játékvezetõ nem ítélt büntetõt Guillermo Varela kezezéséért, majd Marcos Navas - a Man City-ben játszó Jesus testvére - lövése kerülte el a kaput.

Öt perccel a szünet elõtt Steve Jennings talált kapufát, és a szünetben Warren Joyce-nak mindenképp fel kellett tüzelnie srácait a válasz érdekében.

Andreas Pereira közel is került az egyenlítéshez, de végül kimaradt helyzete, de az 54. percben Wilson már nem hibázott. Thorpe lépett ki a védelembõl, továbbított Will Keane-hez, aki a szélen érkezõ Varelához passzolt. Az uruguayi bekk nagyszerû labdát tálalt az elõtte futó Wilsonhoz, a fiatal csatár pedig magabiztosan gurított Jensen mellett a kapuba.

Azt várhattuk volna, hogy a United innentõl kezdve a vezetést is megszerezheti, de Rooney tett ez ellen és 21 perccel a rendes játékidõ vége elõtt ismét vezetéshez juttatta a Bury csapatát egy ballábas lövéssel.

Szerencsére azonnal reagáltak a Vörös Ördögök. Tyler Blackett - aki a második játékrészre a középpálya szélére lett feltolva - játszotta meg a tizenhatoson belül Will Keane-t, aki lefordult védõjérõl és 14 méterrõl kilõtte a jobb alsót, ezzel hosszú sérülése után már második gólját szerezte.

Blackett zseniális pillanatai következtek, aki kihasználta Jennings tétovázását és remekül tálalt Keane elé, aki közelrõl bebelsõzte a labdát a hálóba, ezzel két meccsen már három gólosnak mondhatta magát Will, aki ott folytatja, ahol sérülése elõtt befejezte. Úgy tûnt, a manchesteriek ezzel már nyerhetnek is, ám a csereként beálló Dudley talált egy gólt a 80. percben, amivel döntetlenre mentette a meccset a hazai gárda.

Will Keane, Pereira, James és Thorpe értékesítette a büntetõt, Cole lövését azonban Jensen kifogta. A Burynél Shaun Harrad és Euan Holden kihagyta a tizenegyest, így 4-2-es büntetõpárbaj után továbbjutott a United, mely hétfõ este a Bolton ellen lép pályára a sorozatban.


Manchester Senior Cup
Bury FC 3-3 Manchester United
Gigg Lane

United: Sutherland - Varela, M.Keane, Thorpe, Blackett - A.Pereira, Ekangamene, Cole, James - Wilson(Grimshaw 78.), W.Keane
Nem használt cserék: Barmby, Henderson, McNair, Love.

Gólszerzõ: Rooney 23', 69', Dudley 80' illetve Wilson 54', W.Keane 70', 77'

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!