Moyes nem kért Ferguson tanácsából

David Moyes visszautasította Sir Alex Ferguson tanácsát a Manchester United edzõi stábjára vonatkozólag, állítja Eric Steele.


A United egykori kapusedzõjének, Eric Steele-nek a holtszezonban intett búcsút David Moyes, karöltve a korábbi másodedzõvel, Mike Phelannel és a felnõtt csapat edzõjével, Rene Meulensteennel.

 

Helyettük Moyes inkább úgy döntött, hogy Chris Woods, Steve Round és Jimmy Lumsden segédkezzen mellette, akiket jól ismert már az Evertonnál eltöltött éveibõl, míg szintén edzõi stábjához csábította egykori és jelenlegi csapatának korábbi nagy kedvencét, a korábbi középpályást, Phil Neville-t elsõ felnõtt edzõi állását megteremtve a korábbi manchesteri saját nevelésnek.

 

Mindazonáltal úgy tûnik, hogy Moyes és stábja nem éppen vett repülõrajtot új állomáshelyükön, ugyanis a csapat a múlt hétvégén már idei harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal hazai pályán 2-1 arányban a West Brom ellen, amellyel a csapat elmúlt 24 évének legrosszabb szezonkezdetét produkálták.

 

Miután már az Old Traffordra érkezése pillanata óta hatalmas nyomás nehezedik Moyes vállára, így nem lepõdhetünk meg, hogy most még nagyobb kereszttûz alatt tartja a sajtó, amelyre most még egy lapáttal rádobott Steele, beszámolva arról, hogy miként kezelte a skót menedzser a nyári változásokat.

 

"Beszélt Mickkel, Renevel és velem" - idézi Steele szavait a United We Stand.

 

"Én azt mondtam neki, hogy nagyon bátor döntést hozott. Meghallgatta a menedzser tanácsát, de a saját embereit akarta maga mellett tudni."

 

Steele 2008-ban érkezett a Unitedhez, és korábban a Manchester Citynél is dolgozott, legemlékezetesebb tettének pedig azt tekinthetjük, hogy õ faragott igazán világklasszis kapust az Angliában nehezen induló David de Geaból. Az 59 éves nagyra becsült szakember elmondása szerint becsüli Moyes döntését segítõit illetõen, de nincs meggyõzõdve róla, hogy ez volt a legjobb választás a klub számára.

 

 

"Nem akartam távozni. Miért akartam volna?" - tette hozzá.

 

"Tudtam, hogy David fogja átvenni a csapat irányítását és kíváncsi voltam, hogy kiket hoz majd a klubhoz. A United nézõpontja ismert volt - a menedzser azt vallotta, 'Tartsd meg, amit ez a klub tud, legyen folyamatosság a csapatnál, dolgozz velük és õ velük elõrébb juthatsz. Egy hatalmas gépezet felett veszed itt át az irányítást. A Marks and Spencerbõl a Harrodsba kerülsz át'."

 

"Aztán ott van David nézõpontja, ami egyébként meg tudok érteni. Ismerem az õ munkakultúráját. Tudom, hogy milyen a munkához való hozzáállása, a világnézete."

 

"Nem hibáztatom azért, amit tett. Elég idõt töltöttem el a futballban ahhoz, hogy tudjam, mi hogy mûködik. De ez egy kicsit ironikus, nem? Részese vagy egy csapatnak, amely fantasztikus szezont fut és megnyeri a bajnokságot. David de Gea pályafutása legjobb szezonját tudja maga mögött. És mégse lehet, hogy folytasd a megkezdett munkádat? Sajnos ez már rajtam kívül álló döntés volt."

 

Hat mérkõzést követõen David Moyes legénysége csak a 12. helyet foglalja el a Barclays Premier Leagueben, nyolc ponttal lemaradva a listavezetõ Arsenaltól. Az Old Traffordon tapasztalható fejetlenség ellenére Steele azonban hiszi, hogy Moyes kerete olyan személyiséggel rendelkezik, amely nemsokára jobb eredményeket kezd el produkálni.

 

"Hatalmas változások voltak a csapat körül - távozott a menedzser, az ügyvezetõ-igazgató, Paul Scholes visszavonult és kicserélõdött az edzõi stáb is. De elég jó játékosok vannak ahhoz a csapatban, hogy amikor igazán szükség lesz rá, akkor elkezdjenek nyerni. Az én idõm lejárt, büszke vagyok arra, amit a Unitednél elértem és csak pozitív emlékeim vannak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!