Carricknek csak morzsák jutnak

Bryan Robson szerint Michael Carricknek kevés esélye van arra, hogy kezdõ legyen az angol válogatottban, ennek oka pedig az, hogy Roy Hodgson a csapatkapitányt, Steven Gerrardot szeretné hasonló poszton játszatni.


Carrick pénteken, a Montenegró elleni 4-1-es siker során is csak a kispadról állt be, június óta, a brazilok elleni barátságos mérkõzés óta ez volt a középpályás elsõ találkozója. Annak ellenére, hogy a Unitednél szinte automatikus helye van a középpályán, a Vörös Ördögöknél tavaly év játékosának - csapattársai szerint - választott Carrick a lengyelek elleni mérkõzésen is csupán morzsákat kaphat.

Hogdson csapatának gyõzelemre van szüksége ahhoz, hogy a világbajnoki döntõbe kvalifikálja magát és carrick várhatóan ismét csak csereszerepet tölt majd be.

A korábbi angol csapatkapitány, Robson - aki kilencvenszer volt válogatott - elfogadja, hogy hatalmas verseny van a háromoroszlánosok középpályáján, hisz Carrick mellett ott van Steven Gerrard, Frank Lampard és Jack Wilshere is.

"Kicsit talán másabbak, mint Carrick" - mondta Robbo a ManUtd.com-nak. "Michael olyan, aki a középpályán kontrollálni tudja a meccset választékos passzjátékával, de kevesebb gólt szerez."

"Lampard támadóbb és Wilshere is hasonló, bár tõle kissé több gólt szeretnék látni."

 


"Aztán ott van Gerrard és azt hiszem, ez az, ami jelenleg nem kezdvez Michaelnek. Roy Hodgson azt akarja, hogy olyan feladatot végezzen el, amit Michael szokott tenni. Ez jól illik Gerrard életkorához."

Robson hatalmas csodálója Carrick munkásságának a United motorterében, de úgy érzi, a 32 éves játékosnak néha többet kellene kommunikálnia.

"Mindig is csodáltam Michaelt. Nagyszerû intelligenciával játszik, zseniálisan passzol és igazán jól csípi el a labdákat."

"Csupán azt szeretném látni, hogy amikor nehezen megy a játék számunkra, akkor a körülötte lévõ csapattársakat uralja, kihúzza õket kicsit és egy kis szervezettséget adjon nekik."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!