Nicholl támogatja Evans küzdelmét

A United egykori védõje, Jimmy Nicholl arra számít, hogy honfitársa, Jonny Evans képes lesz kiharcolni a helyét a kezdõ csapatban David Moyes irányítása alatt.


Evans kirobbanó formában volt Sir Alex Ferguson utolsó évében, de idén, miután a szezont egy sérüléssel kezdte, egyelõre csak két mérkõzésen szerepelt.

 
Az új menedzser már elmagyarázta, hogy a rutin miatt választotta eddig a Nemanja Vidic - Rio Ferdinand kettõst az elsõ mérkõzésekre, amíg Evans csak abban reménykedhet, hogy jó benyomást ér el az edzéseken és beválogatják a keretbe, belértve a szombati Southampton elleni hazai bajnokit is.
 
A huszonöt éves védõ egyelõre több meccset játszott ebben a szezonban a nemzeti csapatában mint a Unitedben, bár a keddi Izrael elleni selejtezõn nem léphetett pályára, mert a múlt héten összeszedett egy piroslapot Azerbajdzsán ellen. A Hibernian segédedzõje, Nicholl, a saját tapasztalatai alapján adott tanácsot Evansnak.
 
"Vannak ilyen napok a karriered során" - mondta Nicholl a ManUtd.com-nak.
 
"Tommy Docherty a csapatban akart látni, szóval bekerültem, habár csak jobb védõként."
 
"Négy boldog évet töltöttem el a csapatban, aztán megérkezett Dave Sexton és megint elölrõl kellett kezdenem az egészet, hogy bizonyítsak neki. Aztán õt Ron Atkinson váltotta amivel ismét megváltoztak a dolgok. Ha sokáig vagy egy klubnál, akkor sok menedzserrel fogsz találkozni és mindegyiknek más elképzelései lesznek."
 
"Harcolnod kell, hogy visszakerülj a csapatba. Jonnynak most mindent elölrõl kell kezdenie és az a lényeg, hogy ezt végigcsinálja."
 
"Tavaly remekül szerepelt és Észak-írországnak is nagy segítségére van - nagyon hiányoljuk amikor nem tud játszani. Találkoztam a sráccal és a családjával is, így tudom, hogy nekifog gyürkõzni és harcolni fog."
 
 
"Jonnynak abban kell reménykednie, hogy bekerül a csapatba és bent is tud maradni mert ezen a szinten mindig a legjobb formádat kell nyújtani."
 
"Ha új a menedzser, nem ülhetsz a babérjaidon. Meg kell õrizned a hitedet és az önbizalmadat és olyan keményen kell edzened ahogyan csak tudsz."
 
Evans a Liga Kupában kezdett a Liverpool ellen, ahol Chris Smallinggal vállvetve biztosították be az 1-0-ás gyõzelmet, amíg a Premier League 2013/2014-es szezonjában a West Brom elleni vereség alkalmával debütált.
 
A középsõ védõ elsõ szereplése az idei szezonban szintén a West Bromwich Albion ellen történt, még egy U21-es mérkõzésen a Hawthorns stadionban, amit gyõzelemmel zártak a Vörös Ördögök. A késõ augusztusi talákozó után Warren Joyce dicsérte Evans közremüködését.
 
"Jonny kitûnõen csinálta" - mondta Joyce.
 
"Nem volt olyan sok dolga, de koncentrált, végig pozitív és agresszív volt. Egyszerûen játszott és nyert, mert jól és koncentráltan végezte azt amit elvárnak tõle."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!