Új remény Hargreavesnek

Még mindig ott pislákol a fény az alagút végén Owen Hargreaves visszatérésével kapcsolatban.


Két éves évfordulója lesz ebben a hónapban annak, hogy Owen Hargreaves utoljára lépett pályára kezdõként a Manchester United felnõtt csapatában, de még mindig van egy kis remény arra, hogy egyszer újra teljes értékû játékosa legyen a klubnak az angol válogatott középpályás.

 

A 29 éves játékost legutóbb 2008. szeptember 21-én nevezte a kezdõbe Sir Alex Ferguson a Chelsea elleni bajnokin, ám azóta hosszú és traumatikus utat járt be az egykoron 18 millió fontért a Bayern Münchentõl szerzõdtetett védekezõ középpályás és legtöbb idejét az Amerikai Egyesült Államokban rehabilitációval tölti.

 

 

 

 

Hargreaves mindkét térdét megmûtötte 2009-ben Coloradoban dr. Richard Steadman, hogy a játékos maga mögött hagyhassa karrierét is veszélyeztetõ sérüléseit és úgy tûnt, hogy ez ha lassan is, de sikerülhet, ugyanis az elõzõ szezon végén fél percnyi játéklehetõséget kapott a Sunderland elleni bajnokin és idén nyáron együtt kezdte meg a felkészülést a csapat tagjaival.

 

Már éppen felírták volna nevét a Manchester United amerikai túrájára utazó keretébe, amikor Sir Alex Ferguson minden United érzelmû számára rossz hírt volt kénytelen bejelenteni: Owen Hargreaves a csapatot megelõzve Amerikába utazott, ugyanis térdproblémája kiújulása miatt ismét Coloradoban kezeli dr. Steadman.

 

Az azóta eltelt három hónapban két hír látott napvilágot a játékossal kapcsolatban. A néhány napja napvilágra került információk szerint Owen Hargreaveset nevezte a Manchester United a Premier League õszi szezonjára, azonban a Bajnokok Ligájára leadott névsorból kimaradt.

 

Bár az Old Traffordon jelen pillanatban nem rendelkeznek naprakész információkkal a játékos egészségügyi állapotával kapcsolatban, nem lehet csodálkozni, hogy már a legbizakodóbb szurkolók is úgy vélik, hogy Hargreaves karriere kettétörhet 24 hónapnyi kihagyása, két operációja és soha véget érni nem akaró rehabilitiációi okán.

 

Azonban egy aprócska remény felcsillanhat az aggódók elõtt, ugyanis egy manchesteri székhelyû ortopéd tanácsadó szerint nem feltétlenül kell temetni a kanadai születésû játékos pályafutását.

 

"Nem tudjuk, hogy mi történt azon a ponton, amikor Owennek vissza kellett térnie az amerikai klinikára" - kezdte Sanjiv Jari, a Manchesteri Sportkorház munkatársa.

 

"Felmerülhet az az aggodalom, hogy újabb mûtéti beavatkozás miatt kellett visszautaznia. Azonban ha bármilyen visszaesés történt az állapotát illetõen, az nem hinném, hogy komoly lenne."

 

"Mivel az elõzõ sérülései elég súlyosak voltak, ezért már hallottuk volna hírét, ha Owen a visszavonuláson gondolkodna."

 

"Remélhetõleg csak kisebb sérülést szenvedett és ez nem akadályozza nagy mértékben a rehabilitációját. Szerintem itt inkább arról van szó, hogy pszichikálisan tört meg egy picit a sorozatos sikertelenségek miatt, mint hogy valamilyen fizikai problémáról legyen szó."

 

"Megértem azokat a szurkolókat, akik nagyon aggódnak amiatt, hogy Owen két év kihagyás után sem tudott visszatérni és nagyon jel sincs a közeli jövõben való pozitív változásokra."

 

"Azonban engem egyáltalán nem lep meg, hogy ilyen sokáig húzódik ez a probléma. Az ilyen krónikus problémáknál nem lehet behatárolni azt az idõkeretet, amikor megoldódik a helyzet, egészen addig, amíg valahogy nem tud elõre lépni. Emiatt nem aggódnék."

 

 

 

 

"Az operáció csak része volt ennek a rehabilitációs folyamatnak, az utána lévõ idõszakot nem lehet megjósolni."

 

"Azt hiszem, a legfõbb problémáját a térdkalácsában található ínhüvely gyulladása okozza, de lehetséges hogy kopás vagy repedés is történt."

 

"Ha utóbbi is van a képben az lelassítja a visszatérési folyamatot és igazából megjósolhatatlan mikor lesz újra egészséges."

 

"Amíg folyamatosan elõre tud lépni az erõnléti és kondícionális munkában, és teljesíteni tudja a különféle teszteket, addig a klub orvosi stábja mindenképpen folytatni fogja a rehabilitációt, ha kevés  eredményt is remélhetnek, akkor is."

 

"Az egész kulcsa, hogy nem szabad siettetni. A saját tempójában kell vennie az akadályokat. Igazak a hírek, az ilyen sérülés veszélyeztetheti, akár véget is vethet egy játékos karrierének, de nem áll fenn ez az eset mindenkinél. Anélkül, hogy tudnánk a probléma pontos részleteit, bizton állíthatom, hogy Owen vissza fog térni és még játszhat a Manchester Unitedben."

 

"Aztán hogy mi lesz késõbb az megint egy nagy kérdõjel. Elég jó esélyei vannak, hogy újra játszhasson, az viszont más kérdés, hogy hogyan fogja bírni azt a stresszt, ami a térdeivel kapcsolatos aggodalmával jár és képes lesz-e újra a Manchester United szintjén játszani."

 

És mikor jöhet el az a pont, amikor a Hargreavest kezelõ specialista leül a játékossal és közli a földhöz vágó hírt, miszerint pályafutása véget ért?

 

"Nem lepõdne meg senki, ha megtörne és azt mondaná vége, befejezte" - tette hozzá.

 

"Ha úgy érzed, hogy nem tartasz sehova, hogy folyamatosan csak falakba ütközöl, akkor ennek hamar eljöhet az ideje. Ha valakinek egy profival kell foglalkoznia ilyen szinten, az nagyon megnehezíti a döntés meghozatalát."

 

"Az én nézõpontom szerint mindig a legjobb lehetõséget kell választani és minél tovább folytatni kell a visszatérésért folyó harcot. Véleményem szerint nem jó, ha az orvos hozza meg a döntést, ezt magának a játékosnak kell eldöntenie. Lehet tanácsokat adni, de igazából ennek a játékos döntésének kell lennie. Õk tudják, mikor érzik úgy, hogy elég és már nincs erejük a folytatáshoz."

 

"Ha Owen lát még lehetõséget az elõre lépésre, és látja a fényt az alagút végén én magam is boldogan segítenék neki célja véghez vitelében."

 

Manchester Evening News


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!