Manchester United 1-1 Southampton

Az egész meccsen alig veszélyeztetõ Southampton a rendes játékidõ végén pontrúgásból szerzett góllal elvett két pontot a Unitedtõl.


Jó iramban indult a találkozó, a vendégek sem álltak vissza a kapujuk elé és már a középpályán próbálták megkaparintani a labdákat.

Nyolc percnyi játékot követõen Davis beadását Rodriguez bólintotta Phil Jones mellõl a kapu mellé, majd Michael Carrick elõreívelt labdáját Robin van Persie kisodródott helyzetbõl zseniális mozdulattal próbálta kapuba helyezni, de bõ egy métert tévedett.

Nem sokkal késõbb ismét a holland veszélyeztetett, ekkor Nani lapos labdáját lõtte kapura, de Boruc védeni tudott.

Az elsõ 15 perc után kezdett kicsit laposodni a találkozó, de Wayne Rooney tett arról, hogy felébredjen mindenki, ugyanis a 24. percben nem elõször - és nem utoljára - a találkozón könnyelmûen elszórta a labdát, melybõl fordult a Soton, Osvaldo azonban gyengén lõtt kapura, David de Gea könnyedén fogta a próbálkozást.

Két perc múlva Rooney elõtt adódott hatalmas helyzet, Adnan Januzaj kiugratására indult, de lövését hárította a kimozduló kapus, a kipattanóra van Persie csapott le, majd gurított a hosszú alsóba, 1-0 a hazaiaknak.

A 28. percben megduplázhatta volna elõnyét a manchesteri gárda, Nani lapos centerezését követõen Rooney 11 méterrõl a felsõ lécet találta telibe.

A szünetig sok érdemleges már nem történt Lovren távoli bombáján kívül, amit azonban de Gea könnyen fogta.

Fordulás után továbbra sem állt be egyik csapat sem saját kapuja elé, a várt nyílt mérkõzést kapták a nézõk.

Shaw felfutása után Jonny Evans-nek kellett mentenie, de ezen kívül alig akadt komolyabb dolga a védelem közepének a félidõ elsõ felében.

Sõt, ismét a United került közelebb a gólhoz. Rooney szöglete után van Persie fejese csattant a lécen, a kipattanót Evans ívelte át az öt és feles bal sarkára, ahol Nani bólintott, de Borucról kijött a labda. Pillanatokkal késõbb Januzaj bombázott 25 méterrõl, azonban a kissé kint álló Boruc látványosan hárított.

A másik kapunál Lallana lövését fogta könnyen a United portása, majd Rooney balról érkezõ labdájáról maradt le nem sokkal Ryan Giggs.

Az utolsó öt percbe érve Clyne a jobb összekötõ helyérõl lõtt, de Gea azonban a rövidnél hárított. A 89. percbe járt a találkozó, amikor jött a hidegzuhany. Egy szöglet után valahogy becsorgott a labda a hazaiak kapujába, nagy kavarodás volt, Jones, Lallana és Lovren is beleért, elõször még Lovren kapta a gólt, de végül Lallana neve mellé került a találat, 1-1.

Az öt perc ráadásból nem jött ki jól Moyes csapata, nem sikerült újabb gólt szereznie, maradt a döntetlen.

 

 

Premier League, 8. forduló

Manchester United 1-1 Southampton

Old Trafford

 

Vezette: M.Jones

 

United: de Gea - Rafael, Jones, Evans, Evra - Carrick, Fellaini(Welbeck 76.) - Nani(Giggs 68.), Rooney(Smalling 87.), Januzaj - van Persie

Pad: Lindegaard, Hernandez, Kagawa, Zaha

 

Soton: Boruc - Clyne, Fonte, Lovren, Shaw - Schneiderlin, Wanyama(Guly 83.) - Lallana, Davis(Ward-Prowse 67.), Rodriguez(Lambert 56.) - Osvaldo

Pad: Davis, Cork, Hooiveld, Chambers

 

Gólszerzõ: van Persie 26' illetve Lallana 89' 

 

Sárga lap: Januzaj, Jones illetve Schneiderlin, Fonte, Wanyama

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!