Carrick csalódott a döntetlen miatt

Michael Carrick elmondása szerint a játékosok fogják vállalni annak a felelõsségét, hogy javítsanak az eredményeken, miután csalódást keltõ 1-1-es döntetlent értek el tegnap a Southampton ellen az Old Traffordon.


Már csak egy perc volt hátra a rendes játékidõbõl, amikor Dejan Lovren egalizálta Robin van Persie elsõ félidei gólját, pedig elõtte kétszer csak a felsõléc akadályozta meg a Premier League címvédõjét, hogy növeljék elõnyüket.

 

Adnan Januzaj fantasztikus lövését is remek mozdulattal tornázta ki a Szentek kapusa, Artur Boruc, de a vendégek késõi gólja az angol válogatott középpályását nagyon elszomorítja, hiszen így a szinte zsebben érzett három pontból, csak egy maradt.

 

"Frusztráltak és csalódottak vagyunk. Csak egy második gólra lett volna szükségünk, és mi elég helyzetet is dolgoztunk ki, de a kapusuk hihetetlen védéseket mutatott be" - kezdte Carrick a MUTV-nek.

 

"Voltak lehetõségeink, de kényelmesen éreztem magamat a mérkõzésen. Még akkor is, amikor a labdabirtoklásban nem domináltunk, úgy éreztem kényelmes helyzetben vagyunk a dolgok alakulása végett."

 

"Azt gondoltam, hogy jól védekezünk, de nekik csak elég volt egy lehetõség az egyenlítésre. Csalódottan kellett távoznunk, ahogyan már párszor az utóbbi idõben, és ez csalódást keltõ, mert nem azon az úton járunk, ahol szeretnénk. De játékosként nekünk talpra kell állnunk, felelõsséget kell vállalnunk és jobbá kell válnunk."

 

"Úgy gondoltuk, hogy ki tudjuk húzni a végéig, és akár még egy újabb gólt is szerezhetünk, úgyhogy a frusztráltság a legjobb szó arra, amit most érzünk. Nem futjuk a legjobb formánkat, és ezt mi is tudjuk, de ezzel egy idõben úgy gondolom, hogy eleget tettünk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkõzést."

 

 

Carrick már elõre tekint, és várja a lehetõséget, hogy a Manchester United újra visszatérhessen a gyõzelem útjára, amikor a hét közben a Real Sociedad.

 

"Nem könnyû számunkra, hogy a tabellára gondoljunk most, mert ehhez nem igazán vagyunk hozzászokva, de továbbra is hiszünk magunkban. Magabiztosak vagyunk azt illetõen, hogy minden a helyén van nálunk, de valamilyen oknál fogva valami most nem stimmel nálunk ebben a pillanatban" - tette hozzá a középpályás.

 

"Hiszek benne, hogy hamarosan visszatérünk oda, ahova kell, szerdán meccsünk lesz és a Bajnokok Ligájában jó formát tudhatunk magunk mögött, úgyhogy már nagyon várjuk. Ezt kell tennünk, vannak hullámvölgyeink és hullámhegyeink, de nem szeretnénk, ha ezekbõl túl sok lenne."

 

A Southampton elleni találkozót megelõzõen Adnan Januzaj új, öt éves szerzõdést írt alá a Uniteddel, Carrick pedig már most hatalmas potenciált lát a csapat szempontjából a 18 éves tinédzserben.

 

"Szerintem ez egy jó üzlet mindenki számára: a klub, a keret, és Adnan szempontjából is. Õ egyértelmûen a megfelelõ helyen van, rengeteg játékos fejlõdött itt világsztárrá, és lépett magasabb szintre. Nagyon korán bekerült a felnõtt csapat kezdõjébe, úgyhogy szerintem türelmesnek kell lennünk vele."

 

"Lesznek olyan mérkõzései, akkor lenyûgözõ teljesítményt nyújt majd, és lesznek olyanok, ahol nem annyira jön majd ki a lépés számára, de ilyen korban ez természetes. Nem akarunk túl nagy nyomást helyezni rá, de ezzel egy idõben ez nagyszerû hír, és mostanra õ már nagyon fontos részévé vált a keretünknek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!