U21: Everton 0-0 United

Ismét meccset játszott a Manchester United U21-es csapata, ezúttal az Everton otthonában lépett pályára, ahol gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.


Az elsõ játékrészben jobban játszottak a Vörös Ördögök, míg a fordulás után a hazaiak kétszer is kapufát találtak. A Vendégek kezdõcsapatában helyet kapott Anderson és Fabio és számos pozitívum fellelhetõ volt a találkozón annak ellenére is, hogy Warren Joyce csapata ezúttal eredménytelen volt.

A szünet elõtt inkább a vendégek domináltak. Fabio állandó fenyegetést jelentett a balon, míg a két kapus közül Mason Stringthorpe-nak kellett többet dolgoznia, kezdve a Keane-ikrek korai fejeseinek hárításával.

Bár Ben Amosnak is akadt dolga, elõbb Hallam Hope próbálkozásánál kellett védenie, majd egy szögletet követõen Tony Hibbert fejesét fogta. Ismét a United támadott, leginkább Fabio alakított ki helyzeteket, ám sem Tom Lawrence, sem Anderson nem tudott kapuba találni.

Will Keane lövése kerülte el a kaput, majd Larnell Cole átadása után Lawrence villant, de ezúttal is elmaradt a gól. A bajnok továbbra is nyomott, Cole lövése következett, de nem talált kaput, majd Stringthorpe ajándékozta meg egy labdával Lawrence-t, a támadó azonban csak oldalhálót talált, miközben a kapus kétségbeesetten rohant ki kapujából, hogy javítsa hibáját.

A hazaiak kapusa aztán hatalmasat mentett Will Keane helyzeténél, majd Fabio pillanatai következtek, de szabadrúgásból sem talált a kapuba. Amosnak óvatosnak kellett lennie és egy csodás reflex mozdulattal megakadályozta, hogy Hope betaláljon, ám a United továbbra is veszélyesebb volt, ezúttal Fabio passza után Cole lövése csípte meg Stringthorpe tenyerét.

A fordulás után kissé lassabbnak tûntek a manchesteriek, bár Reece James egy labdaszerzés után remek lövéssel veszélyeztetett, amit a hazai hálóõr nagyszerûen mentett. Hatvan percnyi játék után Anderson pihenõt kapott, az Everton pedig egyre többet támadott. Chris Long és Joe Williams lövése is elkerülte a kaput, majd Long labdája után Hope elõtt adódott helyzet, lövését azonban Amos kiváló védéssel a kapufára tolta.

Fontos mentés volt ez, ami ugródeszkát jelentett a United számára és ismét támadásokat vezettek. Will Keane dolgoztatta meg Stringthorpe-ot, majd a másik kapunál újra a kapufán csattant a labda. Ezúttal Long lõtt, Amoson túljutott már a játékszer, de a kapufa mentett.

Az utolsó tíz percre elfáradt mindkét csapat, így nem maradt már dráma a végére, az eredmény nem változott ezen az estén. Érdekesség, hogy a Goodison Parkba több, mint 6000 szurkoló látogatott ki.


U21 Premier League
Everton 0-0 Manchester United
Goodiso Park, 6004 nézõ

United: Amos - Varela, Thorpe, M.Keane, Fabio - Lawrence(Weir 76.), Ekangamene, Anderson(Blackett 62.), Cole, James - W.Keane
Pad: Barmby, Sutherland, Love.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!