Johnstone: Folyamatosan fejlõdni

Sam Johnstone szerint a legfontosabb, hogy soha ne adja fel és bár remekelt a Manchester United valamint az angol válogatott U21-es csapataiban, még mindig rendszeres, elsõ csapatos játéklehetõséget keres.


Milyen volt Chris Woods mellett dolgozni?
Remek volt, õ egy nagyon kedves fickó rengeteg tapasztalattal és valami mást hozott a Unitedhez. Az én koromban jó dolog az, hogy különbözõ nézõpontokból csemegézhetek, így kell megtalálni azt, mi a legjobb számomra, de õ egy kedves ember, nagyo jó edzõ, akivel minden srác élvezettel dolgozott együtt.

Keresed azt a lehetõséget, hogy ebben a szezonban ismét kölcsönbe kerülj a több tapasztalat reményében?
Természetesen. Kapusként az én koromban játékra van szükség, tömeg elõtt minél több tétmérkõzésen szerepelni kell, csak így lehet tapasztalatot szerezni. Úgyhogy remélhetõleg ezt fogom tenni, de egyelõre még nem tudom, mik a tervek. Visszatértem most és remélem, hogy az én nevem is elõbukkan ismét, ha valakinek kölcsönkapusra van szüksége.

Élvezted, hogy része voltál a United és az angol válogatott U21-es csapatainak?
Ez a korosztály tíz éves korunk óta együtt volt. Úgy vélem, feljebb kell lépni a bajnokságban annak érdekében, hogy amikor visszatérsz a Manchester Unitedhez, nyomást tudj gyakorolni az elõtted lévõkre. Mindig jó az is, ha a válogatottba kerül valaki. Más dolgokat teszel, más klubok játékosaival találkozol, több tapasztalattal jár ez és ez mindenképp jó dolog.

 


Miket tanultál a klub többi kapusától?
Minden egyes nap tanulok Davidtõl és Anderstõl. Anders idõsebb, szóval tõle meg tudom tanulni, hogyan mennek a dolgok. David nem sokkal idõsebb nálam, de a legmagasabb szinten tapasztaltabb. Abból, hogy minden nap figyelem õket edzéseken, átveszek dolgokat.

Ki a hõsöd a kapusok közül?
Edwin van der Sar azért, amit a Unitednél tett. Ennél a klubnál lenni és együtt dolgozni vele oly sokáig, látni azt, hogyan állt a munkához, csak azt tudom mondani, hogy õ az, akit leginkább csodálok.

Mit gondolsz, jelenleg ki a világ legjobb hálóõre?
Sok nagyon jó kapus van most, akik fiatalon megkapták a lehetõségeiket is. Jó, hogy a csapatok támaszkodnak rájuk és bíznak a fiatal portásokban. Ott van David de Gea, aki még csak 22 éves, de a tapasztaltabb kapusok közül Petr Cech, vagy Hugo Lloris, aki még csak most jött a Premier League-be, de máris megszokta azt.

 


Pályafutásod melyik meccsével voltál leginkább megelégedve?
Az Ifjúsági FA-kupa negyeddöntõt mondanám, az Anfielden a Liverpool ellen. Nem számít, hány éves vagy, a Liverpool ellen mindig heves meccset kapsz, a Kop is tele volt, én pedig csak 17 vagy 18 lehettem. Volt pár védésem, de 2-0-ás hátrányban voltunk, ám visszajöttünk és 3-2-re fordítottunk, ami után a Chelsea elleni elõdöntõ jött, amit szintén megnyertünk. Ez a találkozó kiemelkedik, a srácok is nagyon be voltak zsongva.

Megnyerni akkor azt a sorozatot, manchesteri pályafutásod csúcspontja volt eddig?
Azt hiszem, igen. Amikor fiatalabb voltam, sosem sikerült a negyeddöntõn túljutni. Jó csapatunk volt, de az ilyen sorozatokhoz nem szoktunk hozzá. Megnyertük az ifi FA-t, majd mindannyian felkerültünk az U21-be, ahol bajnokok lettünk. Karriered során trófeákat akarsz nyerni, de magasabb szinten - a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában. Büszke pillanatok voltak azok, akárcsak az, amikor megkaptam a mezszámomat az elsõ csapatnál és hogy velük edzhettem. Sok büszke pillanatom volt eddigi rövid pályafutásom során, remélem ennél több jön majd.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!