Büttner sokat erõsödött

Alex Büttner szerint a tapasztalat és az extra munka az edzõteremben tette õt jobb játékossá, mint amilyen tavaly volt.


 A balhátvéd 16. alkalommal léphetett pályára - a Norwich elleni mérkõzésen - mióta a Manchester United csapatát erõsíti, és teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy David Moyes csapata egy szép gyõzelemmel juthatott be a Ligakupa negyeddöntõsei közé. Büttner játéka nagy hatással volt a United egykori védõjére, Henning Berg-re.

 
"Alex remek volt. Nagyszerû egy ilyen fiatal játékost látni, aki ennyire tehetséges és támadó szellemû" - mondta Berg, aki a MUTV tudósítójaként dolgozik.
 
Büttner a következõket mondta a héten: "Úgy érzem, minden egyes játék erõsebbé tesz engem. Sok idõt töltök az edzõteremben, miután vége az edzésnek. Hollandiában ezt nem tettem. Ez rengeteget segített nekem."
 
"Azt hiszem, nagyon sokat fejlõdtem tavaly óta. Most egy teljesen más játékos vagyok, mint egy éve voltam. Sokkal erõsebbnek érzem magam."
 
 
A fiatal holland tehetség azt is elárulta, hogy tizenöt hónappal az érkezése után már remekül érzi magát Angliában.
 
"A városon kívül élek Robin [van Persie] szomszédságában, és nem messze Shinji-tõl [Kagawa], és nagyon jól érzem magam" - lelkesedett Büttner.
 
"Amikor idejöttem, egy kicsit más volt a helyzet, mert senkit nem ismertem és a családom nem volt velem, de pár hónap elteltével már sokkal jobb volt, és most úgy érzem, mintha már nagyon régen itt élnék. Számtalan barátot szereztem, és mondanom sem kell, hogy sok idõt töltünk együtt a csapattársaimmal a pályán kívül is. Robin nagyon fontos volt nekem, mert egy az anyanyelvünk. Rengeteget segített."
 
Büttner kétségtelenül több lehetõséget szeretne, miután az idei szezonban csak három alkalommal léphetett pályára, és ebbõl csak egyszer Premier League mérkõzésen. A lelkes hátvéd kitart amellett, hogy a keret minden tagja egyformán értékes, és mindenki sokat tud hozzátenni a játékhoz, attól függetlenül, hogy õ maga végigjátsza-e a mérkõzést - ahogyan tette azt a Norwich ellen-, vagy kénytelen azt a padról, esetleg a lelátóról nézni.
 
"Ha nem is játszol minden mérkõzésen, akkor is része vagy ennek" - mondta Büttner. "A Manchester United egészen különleges klub. Mindenki olyan erõbedobással játszik és küzd, ahogy csak tud. Mindezt azért, hogy a lehetõ legnagyobb segítséget tudja nyújtani a társainak. A csapatszellem fantasztikus. Minden egyes edzésen és meccsen tanulsz valamit. A United-ben soha nem ér véget a tanulás. Ez az egyik legnagyszerûbb dolog, amit a klubról mondhatok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!