Moyes: Rooney jó csapatkapitány lenne

David Moyes úgy gondolja, Wayne Rooney a jövõben képes lehet majd a csapatkapitányi karszalag állandó viselésére.


 A csatár nem egyszer kapta már meg a lehetõséget az évek során, hogy kapitányként játszhasson, legutóbb idén, a Liverpool elleni Ligakupa mérkõzésen és a West Brom elleni bajnokin.

 
Nemanja Vidic és helyettese, Patrice Evra viselik a karszalagot legtöbbször, de Moyes szerint az Old Trafford-on sok olyan erõs személyiség van, aki képes lenne erre.
 
"Azt hiszem, Wayne-nek mindig is megvolt a képessége ehhez" - magyarázta Moyes. "Semmit sem szeret jobban a focinál, imád játszani, és elképesztõ a labdával. Teljesen természetes, és a saját módján mindig irányít azzal amit tesz. Az elkövetkezendõ években jó eséllyel lehet majd õ a csapatkapitány."
 
 
"Jelengleg semmi okot nem látok rá, hogy változtassak ezen. Vida, Evra és Rio is tapasztalt játékosok, és nagyszerûen végzik a feladatukat a háttérben is. Egytõl-egyig nagyszerûek csapatkapitányként. Vida viseli a karszalagot legtöbbször, de mindannyiuk tapasztala és irányítási készsége nagyon fontos számunkra."
 
A menedzsert Rooney-ról és Robin van Persie-rõl is kérdezték, akik - Luis Suarez és Daniel Sturridge mellett - a Premier League legjobb csatárpárosát alkotják.
 
"Nem csak az ország, de akár a világ bármely más játékosával is tökéletesek lennének." - válaszolta. "Amikor látom ahogyan lõnek, mindig úgy gondolom, hogy õk a legjobbak. Mindketten hihetetlenül tehetségesek, és gólerõs játékosok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!