Eriksson: A United menedzsere voltam

Sven-Goran Eriksson azt állította, 2002-ben aláírt egy szerzõdést, mely alapján a Manchester United menedzsere lett volna.


A svéd szakember önéletrajzi írásában azt állította, õ követte volna 2002-ben a visszavonuló Sir Alex Fergusont, azonban a skót menedzser megváltoztatta döntését és mégsem ment nyugdíjba.

Akkoriban Eriksson az angol válogatottat irányította és ezt írta arról az idõszakról: "Tudtam, hogy bonyolult lesz. A 2006-os világbajnokság végéig szóló szerzõdésem volt az angol válogatottnál és tudtam, hogy nagyon kritizáltak volna, ha felbontottam volna azt a szerzõdést. De ez egy lehetõség volt, hogy a Manchester Unitedet irányítsam. Aláírtuk a szerzõdést - én voltam a United új menedzsere."

Eriksson azt is állította, Ferguson a 2006-os világbajnokság elõtt próbálta a bolondját járatni vele Wayne Rooney állapotával kapcsolatban.

A csatár éppen akkoriban lábközépcsontjának törése után lábadozott, de végül elment a tornára, ahol a negyeddöntõben Portugália ellen kiállították õt.

 


"Leaf [Sward - az angol válogatott orvosa] és én a United edzõközpontjában találkoztunk Fergusonnal és a United orvosával. Ferguson határozottan állította, hogy Rooney nem tud játszani a világbajnokságon."

"Az orvos néhány röntgenfelvételt hozott és mondta, a törése nem gyógyul a megfelelõ tempóban. Amikor az orvos végzett, Leaf a szemébe nézve ezt mondta neki: 'Miért ülsz itt és hazudsz nekem?' Leaf volt Európa egyik legjobb szakembere az ilyen típusú sérüléseknek."

"Bárcsak felvehettem volna Ferguson arcát, amikor Leaf elmagyarázta, hogy Wayne törése rendben lesz a világbajnokságra."

"Amikor Leaf befejezte, Sir Alex felé fordultam és azt mondtam: 'Sajnálom Alex, viszem magammal Rooneyt'."
 


Mirror

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!