U19: Real Sociedad 0-2 Manchester United

A Manchester United U19-es csapata felbecsülhetetlen és lenyûgözõ gyõzelmet aratott az UEFA Ifjúsági Liga A-csoportjának listavezetõje otthonában. Nicky Butt csapatából James Wilson és Joe Rothwell volt eredményes.


A tehetséges és technikás baszk fiatalok ellen remek támadások végén született két gól, mely arra szolgált, hogy felbecsülhetetlen dolgokat tanulhattak a United fiataljai - nem mellesleg létfontosságú gyõzelmet arattak.

Egy gyõzelem és két vereség után Butt elszántságot akart fiatal játékosaiból elõcsikarni, ami sikerült is a kezdõ sípszótól kezdve. Már a kezdés után megiramodott Wilson, azonban lövése a kapu mellett suhant el. Rothwell és James Weir a középpálya közepén remekül játszott, míg Andreas Pereira volt felelõs a támadásokért, a csapat pedig olyan dolgokat mutatott, melyeket megszerzett az alakuló sorozat során.

Tizenegy percnyi játék után a vendégek megérdemelten szereztek vezetést. Nagyszerû labdatartás után Sam Byrne robogott el a jobb szélen, a hosszúra ívelt, ahol érkezett James Wilson és már negyedik gólját szerezte a sorozatban.

Feljavultak a hazaiak, a United kapusának, Joel Castro Pereirának kellett hárítania egy léc alá tartó lövést, azonban a hálóõr nem tudta egybõl megfogni a labdát, ami lehetõséget adott Unai Mansónak az egyenlítésre, de fejesét hatalmas mentéssel hárította Pereira.

Tovább nyomott a Real Sociedad és a 32. percben gólt szereztek, amit azonban a játékvezetõ nem adott meg nekik. Martin Merquelanz lövését Pereira hárította, de érkezett becsúszva Odei Arrieta, a labda pedig a gólvonalon túlra jutott, azonban a kapus elleni szabálytalanság miatt a bíró annulálta a találatot.

A második játékrészt jól kezdte a United, bár a hazaiak továbbra is fenyegetést jelentettek. Ám a vendégek szereztek újabb gólt, Byrne átadását követõen Rothwell magabiztosan lõtt Ignacio Otano kapujába, ezzel már 2-0 volt a manchesterieknek.

A hazaiak folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégeket és a meccs végén volt pár lehetõségük Armendariz, Merquelnez és Odriozola révén, de vagy kapu mellé, vagy kapu fölé lõttek. Végül Tarantino bicegett le a pályáról, és mivel már nem volt cseréje a hazaiaknak, tíz emberrel fejezték be a találkozót.

A csoport másik meccsén a Shakhtar Donetsk-Bayer Leverkusen találkozó 2-2-vel zárult, amely szintén segítség volt a United továbbjutási álmaira nézve. A csoportot a 9 pontos Real Sociedad vezeti, mögötte hét ponttal állnak az ukránok, hat egységgel a United, így nagyon érdekes lesz az utolsó két meccs. A United még ellátogat Leverkusenbe, valamint hazai pályán fogadja a donyeckieket.


UEFA Ifjúsági Liga, A-csoport
Real Sociedad 0-2 Manchester United
Zubieta Training Ground

Real Sociedad: Otano - Ibarbia(Armendariz 60.), Tarantino, Ugarte, Arrieta - Sangalli(Olabe 60.), Guridi - Odriozola, Capilla, Merquelanz - Manso(Bautista 53.)
Pad: Marcellan, Prieto, Sarriegui, Rodriguez


Manchester United: J Pereira - Janko, McNair, McConnell, Goss - Byrne(Evans 70.), Rothwell, Weir, Harrop(Rowley 57.) - A Pereira(Barber 79.) - Wilson
Pad: Henderson, Redmond, Willock, Fletcher


Gólszerzõ: Wilson 11', Rothwell 56'

Sárga lap: Ugarte illetve Rothwell, Pereira, Weir 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!