Rooney: Gyõzelemmel versenyben maradhatunk

Wayne Rooney hiszi, hogy a Manchester United 'jó helyzetben' lesz ahhoz, hogy megvédje bajnoki címét a Premier Leagueben, ha vasárnap legyõzik az Arsenalt.


A United nyolc pontos hátránnyal várhatja a listavezetõ elleni fellépést az Old Traffordon, miután egy igencsak nehéz rajton vannak túl új menedzserük, David Moyes irányítása alatt.

 

Azonban Rooney, aki a szezonban 17 mérkõzésen eddig 9 alkalommal tudott eredményes lenni, magabiztos, hogy egy gyõzelemmel azonnal visszakerülnének a bajnoki címért folyó közvetlen harcba, ezzel növelve esélyeiket, hogy a trófea a következõ szezonra is Manchester vörös felében marad.

 

"Azt hiszem, hogy még 28 mérkõzés hátra van az idei szezonból, bármi megtörténhet, egy eredmény képes a feje tetejére állítani az egész bajnokságot" - kezdte az angol csatár a Sky Sports News-nak.

 

"Továbbra is tapintható közelségben vagyunk, és ha tudnánk gyõzni vasárnap, akkor az szerintem nagyszerû helyzetbe hozna minket."

 

"Ez a tökéletes párosítás számunkra. Az Arsenal tagadhatatlanul remekel, de a mi jelenlegi formánkkal eséllyel pályázunk rá, hogy csökkentsük hátrányunkat a tabellán."

 

A Real Sociedad elleni hét közi 0-0-s döntetlenjükkel a Vörös Ördögök veretlenségi sorozata már nyolc mérkõzésre nyúlott, azonban az Arsenal ennél nagyobb fegyvertényt végrehajtva szerdán idegenben gyõzte le a tavalyi BL-döntõs Borussia Dortmundot.

 

 

Az Ágyúsok szezonnyitánya parádésra sikerült, és jelen pillanatban öt ponttal vezetik a tabellát az õket üldözõ rivális triót megelõzve. Rooney elismerte, hogy az észak-londoniak egyértelmûen látható fejlõdésen mentek át, és elmondása szerint "érdekes" lesz megnézni, hogy tudják-e folytatni erõs produkciójukat, vagy tradicionálisan összeesnek a szezon végére.

 

"Szerintem van néhány igazán remek játékosuk, és mindenki tudja, hogy õk egy remek együttes" - tette hozzá Rooney, aki 11 évvel ezelõtt pont az Arsenal ellen szerezte elsõ gólját a Premier Leagueben.

 

"Mindenképpen érdekes dolog lesz megfigyelni, hogy vajon tudják-e folytatni azt, amit eddig láttunk tõlük, mert az elmúlt hat-hét évben egyértelmûen kimondható, hogy a végére mindig elfogytak."

 

"De úgy tûnik, hogy most jobb helyzetben vannak, erõsebbnek tûnnek, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást."

 

"Tudjuk, hogy a legjobb teljesítményünkkel kell elõrukkolnunk ellenük, ha le akarjuk õket gyõzni, de mi erre képesek is vagyunk."

 

"Mindig is élveztem a játékot ellenük, és mindig hatalmas rangadókat vívtunk velük. Remélhetõleg vasárnap sikerül a mi szempontunkból pozitív eredményt elérnünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!