Wenger: Hiszek a saját nevelésekben

Arsene Wenger szerint az Arsenal jelenlegi fiataljai olyan jók lehetnek, mint a Vörös Ördögök híres '92-es korosztálya.


 Wenger hiszi, hogy Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Kieran Gibbs és Wojciech Szczesny segíthetnek az Arsenalnak trófeákat nyerni.

 
Az Ágyúsok a mai rangadót igen kényelmes pozícióból várják. Az elõzõ forduló végén öt pontos elõnyre tettek szert a tabella második helyezettje elõtt, így teljesen biztosak lehetnek benne, hogy ebben a fordulóban senki nem fogja õket leszorítani az elsõ helyrõl. Emellett pedig a BL-ben is harcban vannak a továbbjutásért.
 
"A United rendkívüli csapattal rendelkezett. A Neville-testvérek, David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes és Nicky Butt. Jó dolog, amikor hat-hét játékosod van, akik ilyen szintet tudnak játszani, és készen állnak harcolni a klubért" - mondta Wenger.
 
 
"Hiszem, hogy a kötõdés a klubhoz egy nagyon fontos dolog. A modern fociban ez sokszor el van hanyagolva, de ez a klub kultúrájának része kell, hogy legyen. Fontos, hogy sokat jelentsen klub a játékos számára. A szurkolók is szeretik ezt látni."
 
"Itt van Wojciech, aki tizenöt éves kora óta nálunk van, vagy Wilshere, aki tíz éves volt mikor hozzánk került. Mindketten nálunk nõttek fel."
 
"Úgy gondolom, hogy ez a csapat képes olyan sikereket elérni, mint amit a Manchester United '92-es korosztálya elért. Meg kell mutatnunk ezt, és most lehetõségünk van bebizonyítani. Ha a minõséggel és a hozzáállással minden rendben lesz, akkor senki nem tud megállítani minket."
 
Az Arsenal 2006 óta nem tudott nyerni az Old Trafford-on, de most ismét gyõzni akarnak és nem törõdnek a két évvel ezelõtti 8-2-es vereséggel.
 
"Számomra nincs nagy jelentõsége a nagy arányú vereségeknek és a nagy arányú gyõzelmeknek sem. Hogy miért? Mert ezek rendkívüli körülmények és sohasem tükrözik igazából a két csapat közti különbséget" - magyarázta Wenger.
 
"Egy kicsit megalázó, mert nem mondhatod azt, hogy kikaptál 8-2-re, de ez ugyanúgy csak három pontot jelent. Négy gólt kaptunk az utolsó 20 percben, és kiállították egy játékosunkat. Ráadásul három nappal elõtte az Udinese ellen játszottunk, szóval igazán speciális helyzet volt az."
 
"Profiként tisztában vagy ezekkel a dolgokkal, de nem mondhatod nyilvánosan. Természetesen soha nem fogod elfelejteni, de azt sem gondolod, hogy tényleg ez lenne a különbség a két csapat között."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!