Van Persie: Gyõznünk kellett

Robin van Persie hatpontos gyõzelemnek titulálta az Arsenal elleni sikert és hiszi, hogy a Vörös Ördögök már ténylegesen a bajnoki esélyesek között vannak.


 A csatár megragadta a lehetõséget és döntõ gólt szerzett egykori csapata ellen, valamint elmondta, hogy a gyõzelmen kívül nem létezett számukra más elfogadható opció a vasárnapi csúcsrangadón.

 
"Tizenegy pontos hátrányt is összeszedhettünk volna, szóval most igazán jó pozícióban vagyunk" - mondta Van Persie a MUTV-nek. "Egy nagyszerû hatpontos gyõzelem volt. Egyre jobbak vagyunk és lassan minden a helyére kerül a csapatnál. Tudtuk azonban, hogy több csapat már elõttünk megtette ezt, ezért tisztában voltunk vele, hogy csak a gyõzelem az elfogadható. Mindig pozitívan gondolkodok és hálás vagyok azért, amit ma tettünk."
 
A holland támadó, aki Wayne Rooney szögletét követõen tudta a kapuba juttatni a labdát, nem gyõzte dicsérni csatártársát, akit késõbb a mérkõzés legjobbjának választottak a ManUtd.com-on és a hivatalos Twitter oldalon szavazók.
 
 
"Egy remek szöglet volt ez Wayne részérõl. Miután hozzáértem fejjel, úgy éreztem, mintha súrolta volna a vállamat, de ez nem számít. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült betalálnom. Wayne egy kiváló játékos és nagyon keményen dolgozott, ahogy mindenki más is. Nem elég egyénileg jónak lenned, hogy nyerj. Csapatként kell nagyon erõsnek lenned. Ma pontosan ez történt."
 
"A szurkolók egyszerûen hihetetlenek voltak. Óriási erõt adtak nekünk. Olyan érzés volt, mintha tizenkettedik játékosként ott lennének velünk a pályán. Amióta a klubnál vagyok mindig is nagyszerûek voltak. Köszönöm ezt nekik."
 
Van Persie tavaly mindkét mérkõzésen gólt lõtt volt csapata ellen és hiszi, hogy az Arsenal sok fejfájást fog okozni a United többi riválisának is. Amikor az Ágyúsokról kérdezték, Robin elmondta, hogy nagyon fontos volt a megfelelõ taktikát alkalmazni ellenük.
 
"Ez egy kicsit más volt az Arsenal játékstílusa miatt. Egészen különleges focit játszanak, amit természetesen ismerek, ezért egy picit másképp kell ellenük játszanod, hogy legyõzhesd õket. Ezt ma sikerült megtennünk, és nagyon jól játszottunk. Nézd meg például, hogy Patrice Evra hogyan hajtott minden egyes labdáért. De nem csak õ, hanem mindenki, még a támadók is. Ez volt ma a siker titka."
 
"A második félidõben is jól teljesítettünk, de egy picit nagyobb nyomás volt rajtunk. Két nagy lehetõségünk volt, egy Wayne elõtt és egy másik Chris Smalling elõtt. Ez nem a helyzetek játéka volt, hanem egy más fajta taktika és mindannyian megfelelõ hozzáállással kezdtük meg a mérkõzést."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!