Carrick mindig biztos volt a csapat feltámadásában

Michael Carrick kijelentette, mindig is biztos volt benne, hogy a Manchester United talpra áll az általa sokkolónak titulált szezonkezdetet követõen.


A United Old Traffordon aratott 1-0-s gyõzelme az Arsenal felett azt jelenti, hogy David Moyes legénységének csak öt egységnyi lemaradással kellett a válogatott mérkõzések miatti szünetre vonulnia a héten az Ágyúsokhoz képest, akik továbbra is vezetik a Premier League tabelláját.

 

Mindez egy lenyûgözõ feltámadást követõen sikerülhetett a Vörös Ördögöknek, akik szeptember közepén még a táblázat második felében foglalhattak csak helyet a West Brom elleni vereségnek köszönhetõen.

 

De még a hatodik mérkõzésükön elszenvedett harmadik vereségük, amelynek köszönhetõen csak hét ponttal szerénykedhettek, is úgy vélte Carrick, hogy nincs okuk megnyomni a pánik gombot, az azt követõ idõszak pedig õt igazolta, ugyanis a manchesteriek azóta már kilenc mérkõzésesre nyújtott veretlenségi sorozatot produkáltak.

 

"Nem vagyunk olyan rossz pozícióban a sokkoló kezdésünket követõen" - kezdte Carrick.

 

"Soha nem csüggedtünk igazán. Csalódottak voltunk a teljesítményünk és az eredményeink miatt, de ilyenkor türelmesnek kell maradnia az embernek és bíznia magában."

 

"Tudtuk, hogy még hosszú út áll elõttünk, ahogyan még most is."

 

A Manchester United védõje, Phil Jones egy minapi interjúban arról beszélt, hogy az emberek egy része mindennél jobban várja, hogy csapatuk elbukjon, a Sir Alex Ferguson ideje alatt elért folyamatos sikerek eredményeként.

 

 

Mindazonáltal Carrick ebben a formában nem osztja ezt a véleményt, és úgy érzi, hogy bizonyos értelemben jogosak voltak az õket ért kritikák a gyengébb kezdésüket követõen.

 

"Ezt akár bóknak is lehet venni amiatt, amiket elértünk az elmúlt évek során" - tette hozzá a középpályás.

 

"Amikor nem vagyunk a csúcson, akkor az emberek hajlamosak megkérdõjelezni és kritizálni minket, és a mostani bajnoki teljesítményünk után is ez történt."

 

"Bizonyos szempontból ez teljesen jogos. De más szempontból ez csak csepp a tengerben. Meg kell birkóznunk az ilyen jellegû dolgokal."

 

"Néhány héttel ezelõtt még valószínûleg nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan ebben a pozícióban leszünk. Most már nem is vagyunk rossz formában, bár még korai lenne bármit is gondolni a jövõt illetõen."

 

Azt követõen, hogy a szezon korai szakaszában nem sikerült legyõzni a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City gárdáit se, a vasárnapi eredmény azokat a találgatásokat is elhessegethetik, miszerint Moyes képtelen gyõzni a nagy riválisokal szemben. Emellett pedig azon szurkolóknak is nyugalmat adhat, akik még bizonytalanok voltak azt illetõen, vajon Moyes-e a legmegfelelõbb ember arra a hihetetlen kihívásra, hogy pótolja Sir Alex Ferguson személyét a csapat kispadján.

 

Azonban Carrick mindig is úgy gondolta, hogy lesz egy kisebb átmeneti idõszak egy ilyen "szeizmikus" változás esetében.

 

"Talán az, hogy az új menedzser és a stábja kezd egyre jobban összecsiszolódni, segített minket abban, hogy legyõzzük az Arsenalt, ez pedig határozottan sokat változtatott a klubnál tapasztalható hangulaton."

 

"Könnyû elvetni a sulykot, ha elveszítünk egy vagy két mérkõzést, az emberek pedig hajlamosak rögtön azt állítani, hogy rossz irányba tartunk."

 

"Tudtuk, hogy esetünkben nem ez a helyzet, de ez az eredmény sokkal jobb helyzetbe hozott minket, és most egy kis stabilizálódás kezd látszódni a csapat háza táján."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!