Rekordbevételek az elsõ üzleti negyedévben

Rekordbevételrõl számolt be a mai nap folyamán a Manchester United vezetõsége az üzleti év elsõ negyedévébõl.


Számos új szponzori megállapodás - mint az orosz légitársasággal, az Aeroflottal, vagy az üdítõgyártó Pepsivel kötött - és az új Premier League televíziós szerzõdés is hozzájárult ahhoz, hogy a klub bevételei 29 százalékos növekedést bemutatva 98 millió fontos szintre emelkedjenek.

 

Emellett a Vörös Ördögök arról is beszámoltak, hogy az alap profitjuk is 36 százalékos emelkedést mutatva 22 millió fontra nõtt.

 

"Elégedettek vagyunk, hogy egy újabb rekordot jelentõ elsõ negyedévi periódust sikerült abszolválnunk, amelyet leginkább kereskedelmi tevékenységünk és növekvõ közvetítési bevételeink vezéreltek" - kezdte a klub alelnöke, Ed Woodward.

 

 

"Sajátos hozzáállásunk a kereskedelmi üzletekhez folytatódni fog, ezzel is továbblépve a növekedés útján. Emellett nagyon izgatottak vagyunk a sporttartalmak értékének folyamatos emelkedése miatt is."

 

A Premier League címvédõjének egy évre elõrevetített bevétele elérheti a 420-430 millió fontos szintet, ezzel is csökkentve lemaradásukat a Real Madrid és a Barcelona mögött.

 

A New Yorki Értéktõzsdén 2012. augusztus óta jegyzett United részvények értéke a szerdai záráskor 15.75$-os értéken álltak, amely alapján a klub értéke jelenleg 2.6 milliárd $ (1.62 milliárd font).


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!