Kérdezz - felelek: Anders Lindegaard

Annak ellenére, hogy Anders Lindegaardnak ebben a szezonban alig volt lehetõsége pályára lépni, a Manchester United kapusa továbbra is elszánt, és bizonyítani akar amikor csak lehetõsége fog nyílni rá.


A dán hálóõr gól nélkül hozta le az elsõ, és egyben egyetlen mérkõzését a szezonban, amivel segített a Vörös Ördögeknek egy 4-0-ás, magabiztos gyõzelmet aratniuk a Norwich City felett a Ligakupában. A közönség annak is a szemtanúja lehetett, ahogy a 29 éves játékos oldalfekvésbe helyezte Robert Snodgrass-t, miután a Kanárik támadója egy fejsérüléssel ért földet az Old Traffordon.

 
Ebben a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjúban Lindegaard elmondja az idei elsõ szereplésével kapcsolatos élményeit és, hogy milyen gondolatotok ösztönözték a jócselekedetére...
 
Elégedett voltál a Norwich elleni teljesítményeddel?
Igen, jó volt. Ahogy mondtad, ez volt az elsõ meccsem a szezonban, és minden másodpercét élveztem. Örültem, hogy játszhattam, és szerintem csapatként is jól teljesítettünk. Ez volt az elsõ hivatalos mérkõzésem az új menedzser alatt, így természetesen ez nagyon fontos volt a számomra.
 
Nehéz újra szerepelni amikor már nem játszottál egy jó ideje?
Igen, persze, hogy az. Ugyanolyan mint amikor bármilyen más poszton szereplõ játékos visszatér egy hosszabb kihagyás után. Nem könnyû egybõl visszarázódni. Kapusként kevesebb hiba fér bele a játékodban mint akármelyik más játékosnál. Nem csinálhatod meg, hogy elejted a labdát és azt mondod, hogy 'Hat hónapig nem játszottam'. Ez nem így mûködik. Ennek ellénére élveztem a találkozót és jó volt, hogy nem kaptam gólt.
 
 
Mi játszódott le benned amikor Snodgrass lent maradt?
Én csak azt tettem, amit minden rendes ember megtett volna. A bíró megállította a játékot, én letettem a labdát, odafutottam hozzá és megkérdeztem, hogy jól érzi-e magát. Rám nézett, motyogott valamit aztán felakadtak a szemei. Elég ijesztõ volt. Hallasz történeteket olyan játékosokról akik elájulnak és lenyelik a nyelvüket, és nekem csak ez járt a fejemben. Az oldalára fordítottam és beszéltem az orvosokkal. Ez csak egy ösztönös reakció volt.
 
Most, hogy bejutottunk a negyeddöntõbe, esetleg érzik a játékosok, hogy lehetõségük van megnyerni ezt a kupát?
Nem, egyáltalán nem. Ha az elõdöntõben lennénk, és 100-0-ra nyernénk az elsõ találkozót, akkor is csak a következõ meccs lenne a téma, és nem gondolnál a döntõre. Még a Stoke City elleni mérkõzésrõl sem gondolkodtunk, én legalábbis biztos nem. Minden csak a következõ mérkõzésrõl szól. Ha esetleg eljön a döntõnek az ideje, majd akkor leülünk és gondolkodunk róla.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!