Mickey Thomas beharangozója

A United egykori walesi játékosa, Mickey Thomas 110 mérkõzésen szerepelt a Vörös Ördögöknél három szezon alatt. Az õ esélylatolgatását olvashatjátok a mai mérkõzés elõtt.


Az elmúlt pár hét során Cardiffban voltam és megállás nélkül arról beszélt mindenki, hogy a Manchester United jön a városba. Szenvedélyes szurkolóik vannak, mindenki feltüzelt a mostani ellenfél miatt. Hatalmas mérkõzés ez számukra, az egyik legnagyobb a szezonban.

A Cardiff már bebizonyította, nagyon nehéz ellenfélként is tudnak szerepelni. Malky Mackay remek munkát végez, játékosok terén jó focistáik vannak, olyanok, mint például Craig Bellamy, aki korábban számtalanszor tüske volt a Unitednek. Steven Caulker jó igazolás számukra, mint ahogy a középpályán Gary Medel is. Peter Whittinghamnek nagyszerû bal lába van, Frazier Campbell pedig nagy lökés számukra. Érthetõ volna, ha óvatosak lennének, mert Wayne Rooney és Robin van Persie jelenleg megállíthatatlannak tûnik.

A United jó formában tér vissza és egy játékos, aki nagyon lenyûgözött engem, az Antonio Valencia, aki kezd nagy hatással lenni a csapatra, bár sokan nem tesznek említést róla. Kezdi visszanyerni önbizalmát és jól bánik a labdával, ami nagyon tetszik.

Valencia a kulcs; nagyon fontos van Persie és Rooney számára, mert szállítani tudja a beadásokat a kapu elõtti nagyon fontos területre. Képes jobb védõként is játszani - õ egy jó bekk, erõs játékos - de ahol szeretném látni, az a támadó harmad, ahol átveszi az irányítást. Megvan a képessége hozzá és az utóbbi két-három mérkõzésen úgy tûnt, visszatér legjobbjához és önbizalma szárnyal.

 


Mégsem ez a csapat egyetlen fontos területe. A középpálya fontos csatákat hoz, amiket meg kell nyernünk. Michael Carrick kidõlt így érdekes lesz látni, ki játszik majd a központban. Marouane Fellaini kezdhet Tom Cleverley-vel és azt gondolom, különösen távol otthontól David Moyes agresszív középpályával áll ki és Rooney, valamint van Persie góljaira támaszkodik. Szerintem 4-4-2-t fog játszani és Fellani remekelni fog. Lehetõsége lesz, hogy megmutassa, mire is képes. Szerencsétlen volt, hogy kiállították BL-meccsen, pedig ott is elég jól teljesített. Csak sokan könnyen kritizálják õt ezekben az idõkben. Egy évvel ezelõtti teljesítménye az Evertonban a bajnoki címünkbe került és olyan agresszív játékot tud adni a középpályán, amire szükségünk van.

Az egész csapatnak, elejétõl a végéig a csúcson kell teljesítenie, mert kemény mérkõzés lesz - a Cardiff City jól teljesített a Manchester City ellen is és ismét fel fogják tüzelni magukat. Biztos vagyok abban, hogy a Cardiff hisz abban, hogy képes sebet ejteni a Uniteden, de ez a gyõzelem, valamint a Tottenham ellen egy siker mindenki számára komoly üzenet lenne: nyerõ szériában vagyunk!
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!