Moyes döbbenten áll az eldobott pontok láttán

David Moyes, a Manchester United menedzsere csalódottságának adott hangot, miután csapata a Cardiff ellen a rájátszás perceiben tudta megõrízni 2-1-es vezetését.


A bajnok csak 2-2-es döntetlent ért el Walesben, hiszen Kim Bo-Kyung fejese sokba került a manchesterieknek egy olyan szabadrúgás után, amelyet Moyes szerint nem kellett volna összehoznia csapatának. Ráadásul a csereként beálló Danny Welbeck és az elsõ gólt szerzõ Wayne Rooney olyan helyzetet hagyott ki, amit egy másik délutánon vagy estén értékesített volna.

"Csalódott vagyok, amiért nem szereztünk három pontot" - mondta Moyes. "Egy buta szabadrúgást ajándékoztunk az ellenfélnek, ami második találatukhoz vezetett, de sok helyzetünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót."

 

Kim egyenlítõ gólja után Ryan Giggs elképesztõ átadása után Rooney hatalmas helyzetbe került. A címzett azonban úgy döntött, a lövés helyett Welbeckhez passzol, ami azonban nem sikerült, David Marshall kapus elcsípte a labdát és a lehetõség elúszott.

"Jó helyzet volt, de ezt követõen is 2-2 maradt az állás. Welbecknek elõtte volt egy fantasztikus lehetõsége [2-1-nél], de sajnos nem tudta értékesíteni."

 


Ami a bekapott gólokat illeti, Moyes szerint az elsõt - amit korábbi United játékos, Frazier Campbell szerzett - remekül kialakította a Cardiff, de úgy érezte, saját játékosai építették fel saját bukásukat a második bekapott találattal.

"Minden gólt meg kell nézz, amit bekapsz, fõleg ha buta gólokról van szó, de azt kell mondjam, a Cardiff két fantasztikus passzal alakította ki elsõ gólját. Nem vagyok biztos abban, hogy ismét képesek lennének két olyan átadásra, de ma kijött nekik ez és gólt szereztek."

"A második gól igazán buta találat volt. Nem kellett volna engednünk, hogy szabadrúgáshoz jussanak és ilyen nehéz helyzetbe hozzuk magunkat. Nem védekeztük ki jól azt a szabadrúgást."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!