Rooney: A Premier League az elsõdleges cél

Wayne Rooney szerint a Manchester Unitednél továbbra is az az elsõdleges, hogy idén begyûjtsék 21. bajnoki címüket.


A Vörös Ördögök eddig dominálták az angol labdarúgást a Premier League-érában és nem áll szándékukban hagyni, hogy a korona lecsússzon a fejükrõl.

Tavaly, még Sir Alex Fergusonnal 13. bajnoki elsõségüket zsebelték be a menedzser manchesteri ideje alatt, de ennek megvédése nem lesz könnyû, mivel az Arsenal 10 ponttal többet gyûjtött eddig, mint a United.

Azonban a Bajnokok Ligájában a Vörös Ördögök kimutatták foguk fehérjét és a mai napon lehetõségük lesz arra, hogy hét pontra felzárkózzanak, amikor a Tottenham ellen találkoznak Londonban.

"Pályafutásom során mindig azt mondtam, hogy minden szezonban a Premier League megnyerése a legfontosabb cél" - mondta Rooney a Daily Star Sunday-nek.

"Ez a hazai bajnokság és ez dönt arról, ki a legjobb csapat a szezonban. Ez az, ami létfontosságú és megpróbálunk megnyerni."

Rooney, Robin van Persie-vel alkotott csatárkettõse nagy nyomással lehet az idei bajnoki cím elérésére és az angol csatár bízik abban, hogy az eddig 18 gólt termelõ kettõs tovább remekelhet.

 


"Olyan ez, mint egy jó páros. A támadók számára az a legfontosabb, hogy együtt tudjanak mûködni gólok szerzésében, gólok elõkészítésében."

"A csapat számára nagyszerû, ha én és Robin helyzeteket tudunk kialakítani egymásnak, gólokat tudunk lõni, amikkel gyõzelemhez tudjuk segíteni a csapatot. Igazán élvezetes számunkra, hogy ilyen módon játszunk."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!