Tottenham Hotspur 2-2 Manchester United

Gyenge teljesítmény után csak döntetlen jutott a Vörös Ördögöknek.


Jobban indult a mérkõzés a hazaiak számára, leginkább az történt a pályán, amit õk akartak. Középpályán a Spurs erõs játékosai folyamatosan a Phil Jones-Tom Cleverley páros fölé nõtt. Ennek meg is lett az eredménye, Jones aludt el, átpattant rajta a labda és végignézte, ahogy Paulinho átveszi a tizenhatos elõterében a játékszert, Jonny Evans szabálytalanul állította meg. A megítélt szabadrúgást Walker a felugró sorfal alatt keményen vágta a kapu közepébe, David de Geának esélye sem volt védeni.

Majdnem kétgólos elõnybe jutott a Spurs, szöglet után Wayne Rooney blokkolt nagyot saját kapuja elõterében. A 29. percben Soldado kapott remek labdát, de kissé kiszorított helyrõl csak kapu mellé tudott lõni. Pillanatokkal késõbb Soldado elõkészítõ volt, Lennont ugratta ki, aki Patrice Evrát megelõzve átvette a labdát, majd lõtt, David de Gea azonban remekül hárított.

Aztán a semmibõl egyenlítettek a vendégek. Jones szerzett labdát, majd középre tekert, Walker sután találta el a játékszert, ezzel szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozva Rooney-t, aki köszönte szépen és megszerezte az egyenlítõ találatot.

A bekapott gól miatt megtorpant a Spurs, miközben a United egyre többet birtokolta a labdát, de nem volt képes áttörni a hazai védelmet. Aztán a 43. percben egy suta Jones-lövésbe vetõdött a semmibõl Rooney, de centikkel lemaradt a játékszerrõl.

Fordulás után jobban kezdtek Moyes játékosai, mégis hátrányba kerültek. Az 54. percben Tom Cleverley csúszkált Sandroról lemaradva, aki majd 30 méterrõl hatalmas gólt varrt a United kapujának bal felsõ sarkába, 2-1 a Tottenhamnek.

Gyorsan jötta válasz, két perccel késõbb Rooney remekül passzolt üres területre, Danny Welbeck csapott le a labdára Llorist megelõzve, aki szabálytalan volt a csatárral szemben, Mike Dean azonnal büntetõt ítélt, amit Rooney erõsen, középre lõve magabiztosan értékesített, 2-2.

Igaz, hogy több, mint 30 perc még hátra volt a meccsbõl, de sokszor úgy tûnt, mintha mindkét csapat inkább a vereséget szeretné elkerülni, alig-alig jutottak el az ellenfelek kapujáig.

Mindkét menedzser cserélt, de a beállt játékosok sem tudtak lendíteni a csapatokon, így igazságos a döntetlen, bár ha az egyik csapat kicsit jobban akarta volna a gyõzelmet, könnyedén megszerezhette volna.

Várható volt, hogy a Tottenham nem a 0-6-os teljesítményét fogja hozni ezen a találkozón, de a kellemetlenebb az, hogy ezen a találkozón a United játékosai a hétközi, 5-0-val végzõdõ meccsen mutatott teljesítmény közelébe sem kerültek.


Premier League, 13.forduló
Tottenham 2-2 Manchester United
White Hart Lane

Vezette: Mike Dean

Tottenham: Lloris - Walker, Dawson, Chiriches, Vertonghen - Sandro, Dembele - Lennon(Townsend 65.), Paulinho, Chadli(Sigurdsson 85.) - Soldado(Defoe 72.)
Pad: Friedel, Capoue, Holtby, Kaboul

United: De Gea - Smalling, Evans, Vidic, Evra - Jones, Cleverley - Valencia(Nani 84.), Kagawa(Young 84.), Welbeck(Hernandez 73.) - Rooney
Pad: Lindegaard, Anderson, Fellaini, Rafael


Gólszerzõ: Walker 18', Sandro 54' illetve Rooney 32', 56' (11-es)

Sárga lap: Lloris illetve Jones, Vidic, Evra

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!