U19: United 1-1 Shakhtar

A Manchester United U19-es csapata kiesett a csoportjából, miután csak 1-1-es döntetlent ért el a Shakhtar Donetsk ellen.


Nicky Butt csapatának gyõznie kellett volna ahhoz, hogy továbbjusson a kieséses szakaszba, azonban Olexander Zinchenko góljára csap Ashley Fletcher volt képes válaszolni, így végül nem lett meseszerû a találkozó vége.

Már 12 percnyi játék után nagyot kellett védenie Pierluigi Gollini kapusnak. Zinchenko szabadrúgását követõen Artur Miranyan maradt üresen és csak Gollini remek blokkolásának volt köszönhetõ, hogy nem szereztek gólt az ukránok.

Bár Viktor Koralenko is próbálkozott, amit a United hálóõre könnyedén fogott, a manchesteriek sokkal veszélyesebben játszottak, de Andreas Pereira nem tudta értékesíteni helyzetét, melyet James Wilson alakított ki számára. Joe Rothwell átadását követõen Wilson került helyzetbe, de a csapatkapitány sem talált a hálóba.

Ezután Sean Goss lövését blokkolták, majd Wilson fordult le remekül Taras Kachabaráról, az 1903 fõs szurkolótábor azonban ismét nem örülhetett gólnak.

A második játékrészben Mykola Matviyenkotól szerzett labdát Wilson, majd tötr be a tizenhatosra, ütközött egy védõvel, de a játékvezetõ nem ítélt büntetõt. Pillanatokkal késõbb a másik tizenhatoson belül Andriy Boryachuk rohant a labdára, Gollini kivetõdött, de nem ért a játékoshoz, aki feldobta magát. A játékvezetõ jogosan adott neki sárga lapot.

A United tovább próbálkozott, de sem Pereira, sem Saindy Janko, sem pedig Sam Byrne nem talált a hálóba, nem úgy Olexander Zinchenko, aki 13 perccel a rendes játékidõ vége elõtt Oleksandr Zubkov centerezését lõtte 11 méterrõl Gollini kapujába.

A United bátran próbált visszavágni, Pereira lövésébe kézzel értek bele, Wilson azonban nem várt a játékvezetõ döntésérem hanem helyzetbe hozta a csereként beálló Fletchert, aki közelrõl kiegyenlített. Azonban újabb gól már nem esett, ezzel az ukránok jutottak tovább, a Vörös Ördögök pedig legalább felbecsülhetetlen tapasztalatokat szereztek a sorozatban.


UEFA Ifjúsági Liga
Manchester United 1-1 Shakhtar Donetsk
Leigh Sports Village, 1903 nézõ

United: Gollini - Janko, McNair, McConnell, Evans - Harrop, Pearson(Fletcher 78.), Goss(Byrne 59.), A.Pereira, Rothwell - Wilson
Pad: J.Pereira, Rowley, Willock, Barber, Redmond.

Gókszerzõ: Fletcher 86' illetve Zinchenko 77'
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!