Új dolgot tanul az U19-es csapat

Paul Scholes szerint a Manchester United U19-es csapatában játszó játékosok értékes leckét tanulhattak meg az UEFA Ifjúsági Ligában.


A Vörös Ördögök legendája egykori csapattársát, Nicky Buttot segíti az U19-esek edzõjeként és láthatta, ahogy a srácoknak nem sikerült továbbjutniuk a csoportból, miután csak 1-1-es döntetlent értek el a Shakhtar Donetsk ellen a Leigh Sports Village-ben. Ashley Fletcher gólja még esélyt adott arra, hogy drámai végjáték lehessen, azonban végül az ukránok megõrízték az eredményt, így õk jutottak tovább.

"Nem volt szerencsénk a végén" - magyarázta Scholes a ManUtd.com-nak. "Csak reménykedtél, hogy az elejétõl megfelelõ erõfeszítés lesz ott. Láttad, milyen sürgõs volt már az utolsó 15 percben, amikor harcoltunk a meccsért. Ha ilyen módon sikerült volna az elejétõl fogva játszani, azt hiszem, a következõ körbe jutottunk volna."

A manchesteriek mellett változó szerencse volt a sorozat alatt, olykor kiváló focit élvezhettek, de a legmagasabb fokozatban nem tudtak teljes 90 percet végigjátszani, kivéve a Real Sociedad elleni remek gyõzelem során.

"Pontosan ez az, amit Nicky-vel együtt beszéltünk és amit a játékosoknak is elmondtunk. Amikor top cspatok ellen játszol Európában, akkor megfelelõen készen kell állnod. Volt esélyünk a továbbjutásra, de nem jött össze. A Shakhtar jutott tovább, de reméljük, jövõre meg tudjuk nyerni ezt a sorozatot. Másképpen vezetik a játékvezetõk ezeket a találkozókat, más a külföldi játékosok hozzáállása. Számos új dolog érte a srácokat, de tanulniuk kell ezekbõl."

 


Az U19-es mérkõzések hiánya miatt a csoport idõsebb játékosainak most azért kell harcolniuk, hogy bekerüljenek Warren Joyce U21-esei közé, még mielõtt az akadémia lehetõségektõl elesnének.

"Ez kell legyen a céljuk" - folytatta Scholes. Ha fejlõdni akarnak, el kell kezdeniük minden egyes nap keményen dolgozni edzéseken, hogy lenyûgözzék Warrent és Nicky-t."

"Meg kell gyõzõdniük arról, hogy bejutnak az U21-be és ha bejutnak, akkor pedig meg kell gyõzõdniük arról, hogy felmutatnak valamit."



 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!