A BBC kitünteti Fergusont

A vasárnap este sorra kerülõ, BBC Év sportszemélyisége elnevezésû gálán Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi menedzsere egy különleges gyémánt díjjal gazdagodik.


Sir Alex tavaly májusban vezette csapatát 13. Premier League elsõségéig, ezzel is megerõsítve pozícióját, mint a legtöbb címet elnyerõ menedzser a brit labdarúgás történelmében. Miután soha nem látott sikerhez vezette az Aberdeent, a Manchester Uitedhez került, ahol több, mint 26 éve alatt 38 trófeát zsebelt be.

Tizenhárom bajnoki címe mellett kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, nyert egy KEK-et, ötször az FA-kupát és négyszer a Ligakupát. 1999-ben triplázott csapatával, egyedi módon megnyerte az FA-kupát, a bajnokságot és a BL-t is. Sir Alex májusban vonult vissza a Unitedtõl, ahol 1500 mérkõzésen ült a kispadon. Azóta a klub egyik igazgatói posztját tölti be.

Amellett, hogy mennyi trófeát elnyert, Sir Alex olyan tehetségek pályafutását lendítette elõ, mint David Beckham, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Ryan Giggs, Eric Cantona, Mark Hughes, Gary Neville, Paul Ince és Bryan Robson.

 


"Sir Alex Ferguson eredményei egyedülállóak" - mondta Barbara Slater, a BBC Sport igazgatója. "Ezzel a különleges díjjal szeretnénk megtisztelni és elismerni utolsó, hihetetlen évét menedzserként."

"Miután a labdarúgás legnagyobb trófeáit bezsebelte, 2001-ben Sir Alex kiérdemelte a 'Lifetime Achievement' elismerést. A tény, hogy ezt követõen még több, mint egy évtizeden át folytatódott sikeressége, még figyelemre méltóbb a teljesítménye. Olyan valaki, aki kiérdemelte a tiszteletet pályán és azon kívül is, klubhûségtõl függetlenül is."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!