Indul az Ifjúsági FA-kupa

A Manchester United ma este megkezdi szereplését az Ifjúsági FA-kupában, a Burnley otthonába látogat Paul McGuinness csapata.


Tavaly az Old Traffordon éppen a Burnley ejtette ki a Vörös Ördögöket ebbõl a sorozatból, egy drámai mérkõzésen, hosszabbítás után 4-3-ra nyertek az akkori vendégek. Most azonban a Turf Mooron csap össze a két csapat, amit a United fiatal reménységei élvezettel várnak.

"Úgy gondolom, lesz egy kis tömeg és mindig nagyszerû nekik egy nagyobb bajnokságban szereplõ csapat pályáján játszani" - magyarázta McGuinness. "Ezért is olyan fontos az ifjúsági FA-kupa. Ilyen környezetben játszhatnak és ha eljutnak a döntõig, akkor általában nagy tömeg elõtt lépnek pályára. Szóval ha jól teljesítesz, az hatalmas lökést jelent tapasztalat és bizalom terén."

Számos olyan játékos pályára léphet ebben a sorozatban, akik már Európában is megmutatták magukat az UEFA Ifjúsági Liga berkein belül.

"Ez mind remek tapasztalat számukra. Lesz bizonyos elképzelésük arról, milyen lehet az elsõ csapatban játszani, miközben különféle csapatokkal kerülnek össze, és az ifi kupában játszva megtapasztalhatják, milyen a nagy meccs érzése."

"Jobb ez annál, hogy minden héten az edzõpályán játszanak, mert itt stadionokban szerepelhetnek. Remek lehetõség ez számukra arra, hogy meneteljenek, de nem lehet elõre megmondani, meddig fogsz jutni. Minél tovább, annál inkább megszokod, a bizalom nõ és egy ugródeszka lehet ez pályafutás szempontjából. Valóban segít nekik, ha a menedzser látja, milyen jól teljesítenek. Ebben a kupában mondjuk 25-30 ezer ember elõtt is játszhatnak, amivel sokkal jobban felkészíti õket a késõbbiekre."

 


James Wilson, Andreas Pereira és Saidy Janko az Everton elleni U18-as gyõzelem során a csapatban voltak és a Burnley ellen is pályára léphetnek. Wilson 15 évesen a Charlton ellen már gólt szerzett az FA Youth Cup-ban, a közelmúltban pedig a Blackburn Rovers elleni U21-es bemutatkozásán talált be az ellenfél kapujába.

"Két-három játékos már nem volt itt az esetek többségében, mert felkerültek az U21-be" - folytatta Paul. "Már nem volt itt James mindig, de azért néhány mérkõzésen szerepelt. Andreas csak pár meccset játszott, Saidy pedig csak most érkezett. Meglátom, hogy illeszkednek be, mert mikor ilyen mérkõzésre készülsz, a legjobb csapattal kell kiállni, hogy megnyerd a találkozót a kupában."

"Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden alkalommal a legjobb játékosokkal állj fel. Lehet, hogy egy posztra két játékosod is van, vagy valaki sokkal határozottabban, nagyobb szenvedéllyel játszik és több lehetõséget érdemel, mint más."

"Néhány játékos nagyon jól halad, de meg kell tartani ezt a kupában és a bajnokságban is. Már eddig is használtuk a keretet és több játékos kapott lehetõséget U18-ban, ami jó, mert ezáltal mindenki jól akar szerepelni."

Ifjúsági FA-kupa

Burnley - Manchester United

Turf Moor, 2013.12.16. 20:00
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!