Welbeck kulcsfigura lehet

David Moyes ismét megerõsítette azon vágyát, hogy Danny Welbeck kulcsszerepet töltsön be az idei versneyfutásban.


 Miután a Swansea ellen egy duplával kezdte a szezont, a fiatal csatár három és fél hónap alatt csupán egyszer talált be az ellenfelek kapujába, december közepétõl azonban öt meccs alatt négyszer volt eredményes, köztük a legutóbbi találkozón is, melyet az õ góljával nyert meg 1-0-ra a United a Norwich otthonában.

 

"Úgy vélem, ismét elõlépett és nagy szezon áll elõtte" - mondta Moyes a mai sajtótájékoztatóján. "Danny fontos játékos és egyike azon srácoknak, akik az akadémiai rendszerbõl kerültek ki. Mindig örömmel elõsegítjük a saját fiaink elõrenyomulását."

 

Bár a csatárokat általában kizárólag a góljaik alapján ítélik meg, Welbeck esetében ez nem annyira egyértelmû, hiszen számos alkalommal a szélen szerepelt.

 

"Õ egy nagyon jó, sokoldalú játékos. Több poszton is használni tudjuk és néhány mérkõzésen mindhármukat [Welbeck, Wayne Rooney és Robin van Persie] együtt játszattuk, nem csak kettejüket. Középen és bal szélen is be tudjuk vetni õt."

 

 

Welbeck jelenlegi góllövõ formája remek hír a Manchester United számára és biztosan nem tett ez rosszat a 2014-es világbajnoki keretbe való nevezésének sem. Menedzsere nem is lenne meglepve, ha a Brazíliába tartó gépen helye lenne a fiatal csatárnak.

 

"Danny reméli, hogy kiutazhat a világbajnokságra és az angol válogatott részét képezheti. Azt hiszem, Roy Hodgson úgy látja õt, mint aki fontos tagja a csapatának.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!