Law: Az FA-kupa még mindig különleges

A Manchester United legendája, Denis Law szerint David Moyes fiai fel lesznek tüzelve, hogy 10 év után újra megnyerjék az FA-kupát, a Wembley-be vezetõ út pedig vasárnap, egy keménynek igérkezõ hazai összecsapással kezdõdik a Swansea City ellen.


A termékeny góllövõnek említésre méltó mutatója van ebben a híres sorozatban, ugyanis 34 alkalommal talált be a kapuba csak a United színeiben - ez nyolccal több az õt követõ második legeredményesebb játékos, Jack Rowley góljainál, és kétszer annyi mint a jelenlegi legjobb góllövõ, Wayne Rooney találatainak száma.

 
Ha megemlítjük, hogy a skót legenda egyszer a negyedik fordulóban hat gólt szerzett a Luton Town ellen a Manchester Citynek, egy másik találkozón pedig hetet rámolt be a Huddersfield Town-nak szintén a Kékek csapatának tagjaként, akkor talán könnyebb megérteni, hogy miért érez ekkora vonzalmat az FA-kupa felé.
 
Amikor a ManUtd.com megkérdezte, hogy 2014 vajon ideális év lenne-e arra, hogy bezsebeljék a trófeát a Millwall elleni siker után egy évtizeddel, Law így felelt: "Természetesen. Szerintem az FA-kupa azóta sem vesztett a varázsából, viszont a fontosságából talán vesztett egy csöppet a Bajnokok Ligája miatt."
 
 
"Nem csak maga az európai kupa miatt, hanem azért is, mert fontos bekerülni a Bajnokok Ligájába, ez pedig a Premier League-ben elért helyezéstõl függ. Ettõl függetlenûl viszont az FA-kupa mindig egy hatalmas trófea lesz. Mindegy, hogy mit mondunk azokról a csapatokról akik megakarják nyerni a bajnokságot, vagy a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát is megakarják nyerni."
 
"Egyes kluboknál lehet, hogy ez nem így tûnik, de mindenki játszani és nyerni akar a Wembley-ben. Nekünk is elég nagy keretünk van, és biztos vagyok benne, hogy mindenki imádná ha meg tudnák nyerni ezt a kupát."
 

A United legeredményesebb gólszerzõi az FA-kupában:

 

1. Denis Law (34)
2. Jack Rowley (26)
3. George Best (21)
3. Stan Pearson (21)
5. Bobby Charlton (19)
6. Mark Hughes (17)
6. Wayne Rooney (17)


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!