Kapusposzton erõs az összetartás

Anders Lindegaard elárulta, soha nem érzett erõsebb kötõdést kapustársával, mint amilyet jelenleg a Manchester Unitednél tapasztal.


A dán portás legfõbb feladata ebben a szezonban az volt, hogy másodhegedûsként a kispadon ült, amíg David de Gea a pályán volt, és bár lehetõségei igencsak limitáltak - egy-egy mérkõzést kapott eddig a Ligakupában, illetve az FA-kupában - Anders arról számolt be, hogy a csapat elsõ, és második számú kapusa között nagyszerû a kapcsolat.

 

"Nagyon élvezem a közös munkát Daviddal, õ egy nagyszerû fickó" - kezdte Lindegaard a United Review-nak adott interjúban.

 

"Komolyak vagyunk a munkában, amikor arra van szükség, de emellett rengeteget mulatunk is együtt."

 

"Futballistaként mindig segíteni akarsz a másiknak, és ez fordítva is így van, és ez a kapusoknál is így van. Egyébként mindig van valamilyen különleges kapcsolódás a kapusok között, de azt kell hogy mondjam, szerintem a mi esetünkben ez erõsebb, mint bármi más, amiben korábban részem volt.

 

"

 

De Gea parádés formája ahhoz vezetett, hogy David Moyes abszolút elsõ számú kapusként számol vele a United kapujában, azonban Lindegaard készen áll, és bármikor harcra kész, ha arra lesz szükség.

 

"Élvezem azt a szellemiséget, amely itt mindenkit körülleng, fizikálisan pedig nagyon jól érzem magam" - tette hozzá az Aalesund egykori kapusa.

 

"Erõnléti szempontból nem hiszem, hogy bármikor is jobb állapotban lettem volna, mint most, de ezzel egy idõben még soha nem játszottam ilyen kevés mérkõzésen, mint ebben a szezonban."

 

"Nehéz ezzel megbirkózni, de pontosan errõl szól ez a dolog, és ezért nekem felemelt fejjel kell tovább dolgoznom és várnom a lehetõségemre. Ahogy csak lehetséges, szeretném segíteni a Unitedet azzal, hogy amikor szükség van rám, akkor a lehetõ legjobb teljesítményre vagyok képes."

 

Lindegaard nagy elismeréssel beszélt formáját, illetve bevetésre kész állapotának megõrzését illetõen a Manchester United kapusedzõje, Chris Woods kapcsán. A 43-szoros angol válogatott játékos a klubfutball legmagasabb szintjén eltöltött több mint 20 éve során olyan tapasztalatokra tett szert, amelyet az Aon Training Complexben is elõszeretettel kamatoztat.

 

 

"Chris valami egészen fantasztikus. Õ egy világklasszis kapusedzõ, és bár nem játszom, nem tudom elképzelni, hogy ne élvezzem a vele való edzéseket. Nagyon sokat segít abban, hogy készen állj, amikor szükség van rád, ha élvezed az edzésmunkát, én pedig minden egyes pillanatát nagyon élvezem."

 

"Rengeteg támogatást kapunk tõle. Egyértelmûen megmondja, hogy mit vár el tõlünk, de emellett elfogadja azt is, akik vagyunk. Nem próbál olyanná tenni minket, amilyennek õ elképzel minket. Minden nagyon könnyedén mûködik közöttünk."

 

Lindegaard hozzáállását illetõen egy igen értékes elismerést is begyûjthetett nemrég, ugyanis a rangsorban mögötte álló fiatal Sam Johnstone dicsérte lelkesítéseiért és tanácsaiért. Anders most elárulta, miért érzi mindezt teljesen természetes dolognak.

 

"Emlékszem, amikor gyerek voltam, együtt dolgozhattam egy idõsebb, tapasztaltabb kapussal, aki a szárnyai alá vett, és ezt mondta nekem, 'Nézd, ezen és ezen még dolgoznod kell'. Tényleg sokat segített nekem, és nekem is mindig ezt tanították karrierem során, úgyhogy én is ugyanígy akarok tenni a fiatalabb kapusokkal. Úgyhogy megpróbálok segíteni nekik és biztatni õket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!