FAYC: Leicester 0-0 United, hosszabbítás után 0-1

A Manchester United túljutott a Leicester City-n az Ifjúsági FA-kupa negyedik körében, köszönhetõen Andreas Pereira megpattanó lövésének, mely révén a hosszabbítás perceiben gólt szerzett Paul McGuinness csapata.


 A Vörös Ördögök ezzel a sikerrel biztosították, hogy az ötödik fordulóban a Huddersfield Town otthonában mérkõzhetnek meg. A manchesteriek rossz hírt kaptak a találkozó elõtt, hiszen a szerdai edzésen megsérült James Wilson bokája, aki így kénytelen volt az oldalvonalon kívülrõl nézni a találkozót, akárcsak a másik remek csatár, Ashley Fletcher, aki a térdével bajlódik. Így az edzõ az U16-os ígéretnek, Marcus Rashfordnak szavazott bizalmat az egyetlen csatár poszton.

 

Az elsõ játékrészben nem bírtak egymással a csapatok és bár a Unitednél többet volt a labda, nem bírt el a City védelmével. Macauley King már öt perc után besárgult, mikor Ben Barbert buktatta, de a hazaiaknak nem kellett agresszíven játszaniuk ahhoz, hogy megállítsák ellenfelüket.

 

Elöl Josh Harrop és a csapatkapitány Andreas Pereira alakított ki kisebb helyzeteket, míg a kapuban Joel Castro Pereira védte Kyle Bailey és Brandon Fox próbálkozását, utóbbi igazán nagy mentés volt, a támadó jól megcélozta a hosszút, de a manchesteri kapus nagyszerû mozdulattal hárított.

 

Callum Evans beívelése megérdemelte volna, hogy a kapuban kössön ki, de sokat mondó, hogy a másik bekk, Barber volt a labdához legközelebb, míg Harrop a félidõ legtisztább helyzetét hibázta el, amikor betörve a tizenhatosra remekül hozta magát lövõhelyzetbe, de csúnyán célt tévesztett. Pillanatokkal késõbb Andreas Pereira megpattanó lövése kerülte el centikkel a kaput, majd a Leicesternél Matty Miles lövését védte remekül a United kapusa.

 

Bár a második játékrészt támadóbban kezdte a United, Liam Sharpe-nak így sem akadt komoly dolga, Nicholas Ioannou távoli kísérleténél azt láthatta, a labda messze elkerüli kapuját. A hazaiak csak szórványosan vezettek támadásokat és csak oldalhálót találtak el, majd Bailey villámgyors elfutása utáni helyzetükbõl sem lett gól.

 

Rashford görcs miatt átadta helyét Demetri Mitchellnek, aki esélyt kapott a bizonyításra. Már csak négy perc volt a rendes játékidõbõl, amikor Pereira szabadrúgását a léc alól szedte ki Sharpe kapus, aki Mitchell helyzete után is megvédte kapuját a góltól. A csereként beálló támadó elõbb gyönyörû csellel csapta be ellenfelét, majd éles szögbõl tüzelt.

 

Joel Castro újabb elképesztõ védést mutatott be Daniel Rowe próbálkozásánál, ám az azt követõ szögletre rosszul jött ki és megköszönhette Mitchellnek, hogy a gólvonal elõtt tisztázni tudott a mezõnyjátékos. Matthew Willock és Andreas Pereira kapufái után a United 1-ese ismét hárított egyet, majd támadást indított, minek végén jött a vendégek gólja.

 

Andreas Pereira Harroptól kapta meg a labdát, majd a tizenhatos elõterébõl lõtt, a labda megpattant Sam Jones-on, így Sharpe felett éppen a hálóban kötött ki, a 101. percben megtörve a gólcsendet. A hosszabbítás hátralévõ részében leginkább Ioannou és Ryan McConnell nagyszerû védekezése volt említésre méltó és végül a vendégeknek sikerült megtartaniuk elõnyüket.

 

 

FA Youth Cup, 4. forduló

Leicester City 0-0 Manchester United, hosszabbítás után 0-1

King Power Stadium

 

United: J.Pereira - Evans, McConnell, Ioannou(Borthwick-Jackson 117.), Barber - Janko, Goss, Willock, A.Pereira, Harrop(Riley 113.) - Rashford(Mitchell 80.) 

Nem használt cserék: Henderson, Thompson.

 

Gólszerzõ: A. Pereira 101'


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!