Vidic: Továbbra is lehetséges a bajnoki cím

A Manchester United csapatkapitánya, Nemanja Vidic elõretekint a Chelsea elleni idegenbeli látogatásra, és elemzi jelentõségét a bajnoki címért folytatott harcban....


A múlt heti, Swansea City elleni gyõzelem emelte a hangulatot az öltözõn belül?

Nagyon fontos volt megnyernünk azt a mérkõzést, különösen néhány gyenge eredményt követõen. Egy kicsit javított a kedélyeken, igen, de továbbra is gyõznünk kell, és ha majd úgy nézhetünk a tabellára, hogy ennél sokkal elõrébb állunk, mint most, akkor sokkal elégedettebbek lehetünk. De addig nagyon sokat és keményen kell edzenünk és fejlõdnünk, és sorozatban kell nyernünk néhány meccset.

 

Te a csapatnál eltöltött idõszakod alatt szinte csak a sikert szokhattad meg, hiszen mindig a tabella elején álltatok - milyen érzéseid vannak, amikor most végignézed az állást?

Most nem nézek rá! [Mosolyog] Várok addig, amíg nem nyerünk néhány mérkõzést sorozatban, és majd akkor megnézem a tabellát. Most egyenletességre van szükségünk, nem feltétlenül parádés teljesítményekkel, sokkal inkább eredményekkel; sorozatban kell nyerünk most néhány mérkõzést.

 

Reálisan mit tartasz elérhetõnek mostantól a szezon végéig?

Ezt nehéz megmondani. Az én nézõpontom szerint a következõ hat-hét mérkõzés majd eldönti, hogy mi lehet a célunk a szezon hátralévõ részére. A következõ mérkõzésünk idegenben lesz a Chelsea ellen - egy kemény meccs, de ha nyerni tudnánk, csak hat ponttal állnánk a Chelsea mögött. Ez továbbra is lehetõséget nyújtana számunkra ahhoz, hogy esetleg a bajnoki cím megvédésén gondolkodjunk. Tudom, jelenleg ha a tabellára nézünk, talán nem hangzik túl jól, hogy erre gondolunk, de továbbra is reménykedünk benne, hogy néhány sorozatban aratott gyõzelemmel még harcban lehetünk a végjátékban, onnantól kezdve pedig majd meglátjuk, hogy miként alakul számunkra a helyzet.

 

 

Tehát még nem adtad fel a bajnoki címrõl szövögetett álmokat?

Nem, még nem adtam fel.

 

Wayne Rooney és Robin van Persie is kidõlt a szezon bizonyos periódusaira - mennyire volt nehéz nélkülük?

Szerintem eléggé balszerencsések vagyunk ebben a szezonban. Nagyon nehéz sorsolást kaptunk a szezon elején, amikor éppen új menedzserrel kezdtük meg a munkát, emiatt pedig hatalmas nyomás és elvárás nehezedett rá. Talán, ha az elsõ pár mérkõzésünket meg tudjuk nyerni, akkor minden egészen másként alakulhatott volna. De nem volt szerencsénk a sérülésekkel se. Eddig ez egy nagyon hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel teli szezon számunkra, emögött pedig néhány ok fedezhetõ fel. Nem próbálok kifogásokat keresni, mert óriási keretünk van rengeteg jó játékossal, de abban reménykedek, hogy hamarosan jobb idõk köszöntenek ránk.

 

A bajnokságban javultak az eredményeitek, a Chelsea elleni vasárnapi mérkõzést megelõzõ 6 fordulóban ötször nyertetek. De nem frusztráló, hogy eközben a többi csapat nem hibázik és hullajt pontokat?

De, frusztráló, azonban ahogy már korábban is mondtam, ha te veszítesz mérkõzéseket, akkor valamely riválisod is veszíteni fog. Nem hiszem, hogy más csapatokra kellene figyelnünk. Magunkra kell koncentrálnunk és a lehetõ legjobb teljesítményt kihozni magunkból, aztán majd meglátjuk ez mire lesz elég. Remélhetõleg ha néhány játékosunk visszatérhet sérülésébõl, akkor a szezon utolsó részére már sokkal erõsebbek lehetünk.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!