37 millió Juan Matáért

Bár a United forrása ragaszkodik ahhoz, hogy nem tettek még hivatalosan ajánlatot a spanyolért, de ez nem azt jelenti, hogy nem érdeklõdnek a Chelsea középpályásáért.


Jose Mourinho kijelentette, hogy nem szeretné, ha Mata most távozna a klubtól. A játékost ugyan összefüggésbe hozták számos klubbal Európa-szerte, de érthetõ, hogy trénere nem szeretne a szezon közepén megválni tõle.

 

Azonban a spanyol nem boldog a Kékeknél, mióta Mourinho úgy döntött, hogy az Oscar, Hazard és Willian triót alkalmazza elõszeretettel a központi csatár pozíció mögött.
 
A Unitednek viszont égetõ szüksége lenne egy tapasztalt középpályásra, és dédelgetik Mata megszerzésének gondolatát, bár feltehetõen busás árat kellene fizetniük, ha komolyan szeretnék a transzfert. A két klub között ugyanis ádáz csata folyt a nyáron a Vörös Ördögök csatáráért, Wayne Rooney-ért, de Moyes hajthatatlan volt, így nem lenne meglepõ, ha a portugál edzõguru sem adná át dalolva a Unitednek Matát. 
 
Sokan azonban úgy vélik, hogy egy igen ütõs, 37 milliós ajánlattal rá lehetne venni a Kékek fõnökét az üzletre, különösen egy gyors lépéssel, hogy Mourinhónak is legyen ideje cselekedni a hónap vége elõtt. Ez azt jelenti, ha Moyes komolyan gondolkodik Mata megszerzésében, 1-2 napon belül nagyvonalú ajánlatot kell letennie a riválisok asztalára.
 
A United 3-1-es vereségét követõen a Stamford Bridgen, mellyel 14 ponttal marattak el a bajnokság élén álló Arsenaltól, Mourinho kizártnak tarja, hogy képesek lehetnek a Vörös Ördögök még beleszólni a címért folyó harcba, így talán meglehet, hogy egy busás ajánlat hallatán rááll az üzletre és hajlandó lesz eladni a Unitednek Matát.
 
A 37 milliós ajánlat elfogadása esetén a United új rekord igazolása várható. A Vörös Ördögök a legnagyobb összeget eddig 2008 szeptemberében adták ki, amikor a Tottenhamnak 30.700.000 fontot fizettek Dimitar Berbatovért.
 
Mata 2011 augusztusában írt alá a Chelsea-nél, a klub 23.500.000 fontot fizetett érte a Valenciának. Az elmúlt két szezonban elnyerte a klubban az "Év Játékosa-díjat", és tavaly beválasztották a PFA Év csapatába is. Bár a játékos küzd, hogy alkalmazkodjon a Mourinho által megkívánt játékstílushoz, de ha a spanyolt továbbra is nélkülözi, a nyáron biztosan távozni fog a Chelsea-tõl.
 
 
Moyes személyes felderítõt küld a Borussia Mönchengladbach középpályása, Patrick Herrmann megfigyelésére, továbbá szándékában áll személyesen megtekinteni a 22 éves játékos teljesítményét a Borussia-Parkban a Bayern München elleni találkozón.
 
Herrmann, akire a Bundesliga egyik kiemelkedõ csillagaként tekintenek idén, Moyes következõ alternatívája Marco Reus után, akit 2015-ig egy szerzõdésében foglalt záradék köt a Borussia Dortmundhoz.
 
Továbbá a United új trénere figyelemmel kíséri Max Kruset, a Mönchengladbach csatárát és a Bayern védõjét Dantét, akinek kevés szereplése bizonytalanná teszi jövõjét brazil nemzeti színekben.
 

 


telegraph.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!