Vidic a kupáról álmodik

Nemanja Vidic reméli, hogy a Manchester United bejut a Ligakupa döntõjébe nélküle is és elmondta, a 2006-os érmét Giuseppe Rossinak adta.


A szerb védõ nyolc évvel ezelõtt, nem sokkal azt követõen, hogy a Unitedhez igazolt, a padról beállva szerepelt a Wigan elleni 4-0 során, de úgy érezte, az olasz csatár érdemelte meg az érmet, aki elõtte három mérkõzésen is pályán volt.

 

A Fiorentina jelenlegi csatára, aki akkoriban éppen csak betöltötte a 19-et, Cardiffban nem lépett pályára, mert Sir alex Ferguson inkább úgy gondolta, a két friss szerzeménynek, Vidicnek és Patrice Evrának ad esélyt arra, megízleljék a siker ízét.

 

A 2009-es és 2010-es sikert követõen a csapatkapitánynak most is esélye van a sikerre, annak ellenére is, hogy jelenleg eltiltott és a Sunderland elleni elõdöntõ visszavágóján sem szerepelhet.

 

"Nagy meccs volt a Wigan elleni" - emlékezett vissza Vida egy exkluzív interjúban, melyet a Chelsea mérkõzés elõtt készített az MUTV és a ManUtd.com. "Nagyon jól játszottunk. Az utolsó néhány percre álltam be és nagy élmény volt. Négyet lõttünk, de lõhettünk volna ötöt vagy hatot is. Igazán jó focit játszottunk és nagyon fontos volt az a trófea, mert közel két éve nem nyertünk semmit. De ezt követõen ismét elkezdtünk érmeket nyerni."

 

"Csak néhány percet játszottam a döntõben és én is kaptam egy érmet, de annak ellenére, hogy nagyon jó érzés volt és a csapat részének éreztem magam, odaadtam Giuseppe Rossinak az érmet, mert úgy éreztem, olyan valaki sokkal jobban megérdemli, aki jóval többet játszott nálam ebben a sorozatban."

 

 

Az idei sorozatban, két héttel ezelõtt a Fekete Macskák 2-1-es sikert arattak az elsõ találkozón, amin vidic fejelte a United gólját. A Manchester City már ott van a március 2-i döntõben és a szerb védõ bízik abban, hogy csapattársai segítségével a United is ott lesz, hogy megmérkõzzön a városi riválissal.

 

"Nyilvánvalóan egy trófea fontos a klub, a menedzser és a játékosok számára. Nem akarod a szezont trófea nélkül lezárni, különösen egy olyan klubnál, mint a United."

 

"Itt a lehetõség, hogy döntõbe jussunk. Az elsõ meccsen nem értünk el jó eredményt, de otthon játszunk és hiszem, hogy jó eredményt érünk el, a Wembley-be jutunk, aztán a többit majd meglátjuk."

 

Vidic hozzátette, a játékosok eltökéltek abban, hogy ünneplésre adjanak okot a szurkolóknak, visszafizetve valamit hûségükért, különösen ebben a szezonban.

 

"Egy rossz szavunk sem lehet a drukkerekre - igazán jók voltak velünk ebben a szezonban. Korábban is elmondtam, különösen idegenben mindig nagyszerû támogatást kaptunk tõlük, de otthon is jól biztattak. Csodálatosak voltak."

 

"Néha halljuk csalódottságukat otthon, de néha el kell fogadni azt, hogy ha egy csapat az Old Traffordra jön, mindenkit a labda mögé állítanak, megnehezítve ezzel a dolgunkat és kontrákra rendezkednek be. Tudjuk, hogy a szurkolók mindig gólokat akarnak és mi is ezt szeretnénk. Remélhetõleg jobban tudjuk kezdeni a meccset és az elsõ néhány percben már betalálunk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!