Kérdezz-felelek: Dwight Yorke

A klub indiai trófea túrájának keretében exkluzív interjút adott a Manutd.com-nak a Triplázó csapat egykori tagja, Dwight Yorke, aki a mai, Sunderland elleni Ligakupa elõdöntõ visszavágó elébe is tekintett...


Mennyire fontos a Manchester United számára, hogy bejussanak Wembley-ben rendezendõ döntõbe?

Szerintem létfontosságú. A Unitednél minden arról szó, hogy trófeákat nyerjenek, a Sunderland elleni mérkõzés pedig kulcsfontossággal bírhat a jelenlegi állapotok megfordításában.

 

Majdnem 9000 szurkolóval érkezik majd a Sunderland - ez jelentheti majd a különbséget a két csapat között?

Nem igazán. Ennek nem szabad - a United pályaválasztása mellett nem.

 

A Fekete Macskák egykori játékosaként szerinted a szurkolóik inkább bennmaradást, vagy a kupagyõzelmet választanák?

Bennmaradást.

 

Mi lehet döntõ jelentõségû a két csapat között a visszavágón?

Számunkra az, hogy amikor kimegyünk a pályára, akkor úgy játszunk, mint a Manchester United és gólokat szerezzünk.

 

 

Mennyit fejlõdött ebben a szezonban a Stadium of Lightban egykoron kölcsönben játszó Danny Welbeck, és mennyivel tud hatékonyabban játszani kedvenc, középcsatár pozíciójában?

Rengeteget fejlõdött azáltal, hogy számos pozícióban játszhatott - fiatal játékosként mind ezt tettük - de középcsatár a kedvenc posztja. Már most több gólt szerzett idén, mint az egész tavalyi szezonban, ez pedig már önmagában hatalmas fejlõdés.

 

Együtt játszottál Jonny Evansszel, amikor õ is kölcsönben a Sunderlandet erõsítette. Hitted volna, hogy megugorja a lécet, amikor visszatér a Unitedhez?

Igen, Jonny kivételes tehetségérõl tett ugyanis tanúbizonyságot, amíg a Sunderlandnél játszott. Azóta mindenki láthatja, hogy sztár kvalitásokkal rendelkezik és igazi klasszis védõvé avanzsált. Pontosan azt látom tõle a Unitednél, amire számítottam tõle korábbi teljesítménye alapján.

 

Mennyit fejlõdött azóta, és milyen különbözõ területeken?

Szerintem sokkal jobban olvassa a játékot, és sokkal egyszerûbben oldja meg a dolgokat. Az évek során sok lehetõsége volt testközelbõl figyelni Nemanja Vidic és Rio Ferdinand játékát, akiktõl rengeteget tanulhatott.

 

Úgy gondolod, hogy automatiksan õ lesz az olyanok utódja, mint Rio és Vida?

Egyértelmûen. Rionak voltak különféle problémái a sérülésekkel, és nem játszhatott túl sokat, de Jonny mindig tökéletesen ellátta a feladatát ilyenkor. Az elmúlt két-három szezonban már megkerülhetetlen a posztján, és kimagasló teljesítményt képes nyújtani.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!