Már csak 4. leggazdagabb klub a United

A Manchester United a világ leggazdagabb klubjait számba vevõ Deloitte's Football Money League történetében elõször lecsúszott a dobogóról.


A United teljes árbevétele 323,7 millió fontról 346,5 millió fontra nõtt az elõzõ szezonban, ám a Bayern München így is megelõzte õket a Deloitte's Football Money League jelentése szerint.

 

Mindez arra tehetõ, hogy a német klub a hazai színtéren elért dominanciája mellett felülhetett a Bajnokok Ligája trónjára is, 17 százalékkal 352,5 millió fontra növelve bevételeit.

 

A jelentés alapján jelenleg öt angol klub fér bele a top 20 mezõnyébe. Mansour sejk Manchester Cityje egészen a hatodik helyig emelkedett, elõször megelõzve ezzel bajnoki riválisaikat, a hetedik helyezett Chelsea, és a nyolcadik pozíciót elérõ Arsenal együtteseit.

 

A Tottenham Hotspur megõrizte 14. helyét a listán. A Deloitte szerint az olyan angol klubok, mint az Everton, a Newcastle és a West Ham harcban lehet jövõre a top 20-as listára való felkerülésért, köszönhetõen az új Premier League közvetítési szerzõdésnek.

 

Egyébiránt a top 20 klub összesített bevételei, amelyek szinte minden együttesnél nõttek egyenként a 2012/2013-as szezon során, 8 százalékkal 4,4 milliárd fontra nõtt, amely nagyobb növekedést mutat, mint amelyet a világgazdaság produkál.

 

 

Egymást követõ kilencedik évben is a Real Madrid áll a lista élén, amelyet megelõzõen a Manchester United uralkodott 8 éven keresztül, köszönhetõen 424,2 millió fontos árbevételüknek. A Barcelona megtartotta második helyét.

 

"Míg a Manchester United egy helyet rontott a pénzügyi ligában, a klub számos legutóbbi kereskedelmi megállapodása növekedést fog eredményezni a 2013/14-es szezonra, úgyhogy a negyedik helyre való visszacsúszásuk talán csak átmeneti lesz" - kezdte Austin Houlihan, a Deloitte sportgazdasági csoportjának vezetõje.

 

"Ezek az üzletek, a 2013/14-es szezontól érvényben lévõ új, Premier League közvetítési jogokból származó megállapodással együtt, azt jelentheti, hogy akár az 500 millió eurós (408,7 millió font) bevételi szintet is elérhetik a következõ évre."

 

"A 2013/14-es szezontól kezdve a folyamatos Bajnokok Ligájában való részvétel kulcsfontosságú lehet a Manchester United számára, hogy visszaszerezhesse elsõ helyét a pénzügyi ligában, amelyet legutóbb a 2003/04-es szezonban birtokolt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!