Rooney Ferguson-kezelés alatt

Wayne Rooney elõtt két út áll - vagy szó szerint leordítják a haját, vagy pedig az apai szigor néha mostoha, ám támogató ölelésében tér vissza a Unitedhez.


Egy biztos, bármit is gondol legnagyobb csillag magánügyeirõl a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson, azt soha nem fogja a nyilvánosság elé tárni.

Azt viszont biztosan tudhatjuk, hogy a skót menedzser felhívta, vagy legalább egy sms-üzenetet küldött Rooneynak, amikor az angol válogatottal Svájcban volt, csak úgy, mint a Rooney-Ronaldo incidenskor, amikor a csatárt egykori csapattársa állíttatta ki a 2006-os világbajnokságon, Gelsenkirchenben.

Ferguson legendásan híres arról, ahogy kiáll játékosai mellett és képes lenne akár mérföldeket is megtenni azért, hogy védenceit ne érje bántódás és hogy az Old Traffordon biztonságban érezhessék magukat.

Leghíresebb esete ezzel kapcsolatban Eric Cantonához fûzõdik, aki a máig emlegetett 1995-ös Selhurst Parkbeli kung-fu rúgása miatt kapott 8 hónapos eltiltásakor vissza akart vonulni, ám a skót edzõlegenda azonnal repülõre szállt és meg sem állt Franciaországig, ahol végül meggyõzte az azóta is az Old Trafford legendájának számító rebellis játékost a folytatásról.

Míg Cantona a nemzet elsõ számú ellenségévé vállt, addig Ferguson kiállt a francia játékos mellett, aki végül Vörös Ördög maradt.

Hasonló volt a helyzet David Beckhammel is, aki az 1998-as világbajnokság után vált közellenséggé, miután Argentína ellen kiállították. Ferguson az elsõ között volt, aki telefonon felhívta és arra bíztatta, minél elõbb térjen vissza az Old Traffordra, ahol átvészelheti a rá zúduló harag viharos szeleit.

A fentebbi esetekbõl is kitûnõen látszik, hogy Rooney nem is lehetne jobb kezekben, amikor magánéleti kisiklásait próbálja maga mögött hagyni.

Az egykori United védõ, David May egyetért azzal, hogy az angol válogatott csatár nem lehetne biztosabb kezekben az ellene irányuló ellenszenv idején.

„Waynet kitûnõen fogják kezelni a Unitednél” – mondta May a Manchester Evening Newsnak.

„Az egyik dolog, amit minden olyan játékostól hallani lehet, aki megfordult a Manchester Unitednél, az hogy Sir Alex Ferguson egy igazi apa figura.”

„Ha szükség van rá, az ajtaja mindig nyitva áll bárki elõtt és szívesen beszélget, ad tanácsot játékosainak. Ha mégse, akkor õ az elsõ, aki felhív.”

„Sokszor mentem a menedzserhez, amikor valótlanságok jelentek meg rólam az újságokban. Õ mindig kiállt mellett és mindenben támogatott.”

„Kiáll a játékosai mellett, ehhez fantasztikus képességei vannak. Ha problémáid vannak, felkeresed az irodájában, átbeszélitek és úgy jössz ki, mintha levette volna rólad a terheket.”

„Nagyon nem szeretnék olyan dolgokon átmenni, mint amiken most Wayne átfog. Nagyon rossz a megítélése, de Sir Alex Ferguson mindig meg fogja hallgatni.”

 



„Nem számít, mit mond, az kettejük között marad. Akár lehordja, akár szimpatizál vele, az a szobája négy fala között fog maradni és ez az, amiért a játékosai annyira tisztelik õt.”

„Ha egyszer beszéltél vele, õ azt követõen folyamatosan figyelni fog rád és biztosít róla, hogy neked csak a futballra kell koncentrálnod.”

„Rengeteg klubnál elképzelhetõ lenne, hogy ilyen esetekben hátat fordítanának Wayne-nek, csakúgy, mint ahogy Eric Cantona esetében is történt volna.”

„Vagy vannak olyan klubok, akik figyelmen kívül hagyják az ilyen eseteket. Olvastam, hogy a Chelsea menedzsere, Carlo Ancelotti azt mondta, nem érdekli, mit csinálnak a játékosai.”

„Ezek közül egyik se jellemzõ a Unitedre vagy Sir Alex Fergusonra, aki nagyon odafigyel az ilyen dolgokra. A klubnak törõdnie kell, és együtt kell éreznie a játékossal ilyen helyzetben.”

„Mindannyian csináltunk hülyeségeket életünk során, amiket késõbb megbántunk. Eric Cantona is valószínûleg megbánta a kung-fu incidenst. David Beckham is hasonlóan érezhet mára Diego Simeone megrúgása miatt.”

„De ezekbõl tanulni kell, elfogadni a kritikát és azon lenni, hogy kiküszöböld a hibát.”

„Ki tudja, más kluboknál hogyan kezelték volna David vagy Eric esetét, amikor õk legrosszabb idõszakukat élték meg, de az biztos, hogy Fergie nem hagyta cserben játékosait és nem is lehettek volna jobb kezekben magánéleti válságukban.”

„Ilyen helyzetben nem hagyatkozhatsz csak magadra. Szükséged van valakire, akivel megbeszélheted.”

„Wayne a legmegfelelõbb klubnál van, hogy átvészelje ezt az idõszakot. A szurkolóktól most nem sok jót fog kapni, de ha van valaki, aki segítségére lehet abban, hogy újra az õ nevét skandálja mindenki, akkor az Fergie.”


Rooney Ferguson-kezelés alatt

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!